Τραγωδία δίχως τέλος: Ακόμα 13 θάνατοι από κορωνοϊό σήμερα, 82 άνθρωποι διασωληνωμένοι

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Δραματική αύξηση παρουσίασε σήμερα ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού Covid-19 στη χώρα μας. Χάθηκαν 13 άνθρωποι μέσα σε ένα 24ωρο. Άλλοι 82 παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ολοένα περισσότερες ζωές κοστίζει ο κορωνοϊός Covid-19 στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, το τελευταίο 24ωρο χάθηκαν 13 άνθρωποι, ενώ 82 άλλοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις εντατικές. Επιπλέον, ακόμα 453 συμπολίτες μας έμαθαν από χθες έως σήμερα ότι είναι θετικοί στο νέο κορωνοϊό.

Από τους σημερινούς νεκρούς, τουλάχιστον πέντε είχαν ηλικία κάτω των 70 ετών. Οι τρεις από αυτούς είχαν ηλικία 69 ετών και κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Ο τέταρτος ήταν ένας 58χρονος που κατέληξε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Ο πέμπτος ένας 54χρονος με υποκείμενα προβλήματα υγείας που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο ένας από τους 69χρονους, ο οποίος κατέληξε στο Νοσοκομείο Σωτηρία, δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά, από τις αρχές της πανδημίας έως σήμερα ο κορωνοϊός έχει κοστίσει τη ζωή 482 ανθρώπων στη χώρα μας. Οι 181 ήταν γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη. Το 96,3% είχαν ηλικία άνω των 70 ετών ή/και υποκείμενο νόσημα.

Όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, από τις αρχές της πανδημίας έως σήμερα ο κορωνοϊός έχει ανιχνευθεί σε 23.947 άτομα. Το 55,6% από αυτούς είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα περίπου 40 έτη.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Από τους 82 ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι στις εντατικές, οι 30 έχουν ηλικία κάτω των 65 ετών. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 67 έτη. Οι 24 από τους διασωληνωμένους ασθενείς είναι γυναίκες. Το σχεδόν 94% από αυτούς έχουν υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Συνολικά 252 ασθενείς, οι οποίοι παρουσίασαν σοβαρή μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από τα σημερινά  453 κρούσματα, τα 63 σχετίζονται με γνωστές συρροές κρουσμάτων. Άλλα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τέλος, από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων:

  • Τα  3.434 (14,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • Τα 9.698 (40,5%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.