Τραγική έλλειψη οδηγών για ασθενοφόρα στην Αρκαδία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Παίρνοντας αφορμή, την τοποθέτηση πινακίδας σε κεντρικό σημείο στο Παράλιο Άστρος που αναφερόταν στην έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου του Κ. Υγείας Άστρους και του σχετικού θορύβου που ακολούθησε και λόγω των ανακριβειών που ειπώθηκαν, ο κ. Γιώργος Παπασταματάκης, χειρουργός στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, καταθέτει τα όσα γνωρίζει.

Κ. Υγείας  Άστρους

Υπάρχουν τρεις οδηγοί ασθενοφόρου στο ΚΥ. Ένας εξ αυτών είναι οδηγός του   Δήμου Β. Κυνουρίας  αποσπασμένος στο Κ.Υ και έχει μόνο πρωινό ωράριο (Π) οι άλλοι δύο οδηγοί του Κ.Υ. κάνουν (Π)πρωινά.  (Α)απογευματινά και (Ν)νυκτερινά ωράρια (8ωρα).

Το σύνολο σε 8 ώρες βάρδιες που πρέπει να βγουν τον μήνα για να είναι καλυμμένο από οδηγούς  το ΚΥ  είναι 93.  (Το πόσο θα αντέξουν 3 οδηγοί να βγάλουν πλήρες πρόγραμμα μηνός είναι άλλη ιστορία που άπτεται της μεταφυσικής). Αυτή την στιγμή γίνονται 57 βάρδιες.  Συνεπώς λείπουν 36 βάρδιες 8ωρης κάλυψης του ΚΥ από οδηγούς, τον μήνα τόσο απλά. 248 ώρες τον μήνα το Κ.Υ. Αστρους  δεν έχει οδηγό ασθενοφόρου με αποτέλεσμα να καλύπτετε από το ΕΚΑΒ Τρίπολης που θέλει μια ώρα για να φτάσει  στο Άστρος,  όταν κληθεί από τους γιατρούς του Κ.Υ. Να σημειώσουμε εδώ ότι αυτή την περίοδο κανείς εκ των οδηγών του Κ.Υ. δεν έχει πάρει ρεπό η άδεια.

Κ.Υγείας Τροπαίων

Μια τεράστια ορεινή περιοχή του νομού καλύπτετε μόνο από ένα οδηγό ασθενοφόρου  και αυτό μόνο για 13 μέρες και μόνο για 8ώρη βάρδια.  Ο οδηγός αυτός κάνει και διπλοβάρδιες  (πρωί, νύκτα) Εξ ου και τα οφειλόμενα ρεπό (Ρ) και εδώ τρέχει και δεν φτάνει το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Κ.Υγείας Δημητσάνας

Μια από τα ίδια και εδώ τρέχει και δεν φτάνει το ΕΚΑΒ Τρίπολης. Η πινακίδα λοιπόν με γλαφυρότητα περιγράφει την πραγματικότητα και θα μπορούσα κάλλιστα να βάλω το όνομα μου από κάτω.  Τα ίδια λοιπόν και χειρότερα στα Κ.Υ.Δημητσάνας, και Τροπαίων. Τιμώ και σέβομαι τους εργαζόμενους οδηγούς ασθενοφόρων που τα δίνουν όλα για την προστασία της δημόσιας υγείας κάτω από αντίξοες συνθήκες , σε βάρος της δικιάς τους υγείας, στα Κ.Υ. όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν