Τώρα και γιατροί σε εφεδρεία!

  • Iatropedia
Εκτός από διοικητικούς υπαλλήλους που αναμένεται να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, φαίνεται πως κάποιες διοικήσεις νοσοκομείων προχωρούν και σε απομακρύνσεις γιατρών.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης βάζουν σε εφεδρεία ακόμη και γιατρούς.

Παρότι το πρόσφατα ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο εξαιρεί ρητά τους γιατρούς του ΕΣΥ από την εφεδρεία, παρ αυτά ορισμένες Διοικήσεις Νοσοκομείων άρχισαν να στέλνουν έγγραφες ειδοποιήσεις σε γιατρούς ότι σε 6 μέρες από σήμερα τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας!

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Πρόκειται για παρανοϊκές καταστάσεις, τις οποίες έχει προκαλέσει ο πανικός της κυβέρνησης και οι χυδαίοι εκβιασμοί του Μνημονιακού υπουργού Υγείας προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να βγάλουν πάση θυσία εργαζομένους σε εφεδρεία μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, ώστε να μην δικαιούνται τη μισθοδοσία του επόμενου μήνα».

Η ΟΕΝΓΕ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που οι Διοικήσεις επιμείνουν να θέσουν γιατρούς σε εφεδρεία η αντίδρασή τους θα είναι σφοδρή.

Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρότι δεν το δηλώνει ανοικτά, προτίθεται να θέσει σε εφεδρεία διοικητικούς υπαλλήλους των νοσοκομείων έως το τέλος του μήνα. Πηγές αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα επιλεγούν ειδικότητες και τμήματα που διαθέτουν πολλούς εργαζόμενους και δε σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν