Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει Ρόζενμπεργκ και απαντά στη Ν.Δ. για την καταδικαστική απόφαση εναντίον του

  • Γιάννα Σουλάκη
Ρόζενμπεργκ
Με ανακοίνωση της η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εκφράζει την συμπαράσταση και εμπιστοσύνη της προς τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, ο οποίος καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε ενός έτους φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος . Ταυτόχρονα απαντά και στη Ν.Δ που έκανε λόγο για “δικαίωση”.

Η υπόθεση, στην οποία κατέληξε το Πρωτοδικείο αφορούσε μη θεσμικές παρεμβάσεις στα ζητήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνεργάτιδας του Προέδρου του κ. Ρόζενγμπεργκ, η οποία δεν είχε οργανική θέση και άρα θεσμικό ρόλο να παρεμβαίνει στα θέματα του Οργανισμού.

«Η Δικαιοσύνη μίλησε και δικαίωσε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να καταγγείλει στη Βουλή την κακοδιοίκηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ», ήταν η αντίδραση των τομεαρχών Υγείας της Ν.Δ. κ.κ. Βασίλη Οικονόμου και Ιάσονα Φωτήλα, στην ανακοίνωση της απόφασης.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ: Με ένα χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος τιμωρήθηκε ο Προέδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Ρόζενμπεργκ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι η πρωτόδικη απόφαση Δικαστηρίου, σε βαθμό πλημμελήματος, κατά του Προέδρου του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) κ.Ρόζενμπεργκ και της μετακλητής υπαλλήλου κ. Θεμελή, ήταν “για μια υπόθεση που αφορούσε το είδος των καθηκόντων της υπαλλήλου στον Οργανισμό και όχι φυσικά ατασθαλίες στη Διοίκηση του. Η ΝΔ έσπευσε να μιλήσει για δικαίωση της στην κριτική για «παραδιοίκηση» που δήθεν εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΕΛΠΝΟ”, αναφέρει.

Στο θέμα τοποθετήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο facebook και ο αναπληρωτής Υπουργός Παύλος Πολάκης. Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός, το έγκλημα του κ. Ρόζενμπεργκ είναι ότι «χρησιμοποίησε ως γραμματέα του αποσπασμένη υπάλληλο προκειμένου να έχει έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης σε ένα περιβάλλον που έκαναν κουμάντο τα μέλη της συμμορίας». «Ολοι αυτοί έχουν απολυθεί σήμερα από το ΚΕΕΛΠΝΟ λόγω κακουργηματικών κατηγοριών», αναφέρει ο αναπληρωτής Υπουργός.

Υπουργείο Υγείας: “Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης”

“Με δεδομένο το σεβασμό στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, περιμένουμε με ενδιαφέρον το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης για την οποία μάλιστα υπήρξε αθωωτική πρόταση από τον Εισαγγελέα και μειοψηφία υπέρ της απαλλαγής”, λέει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, και διευκρινίζει ότι η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από καταγγελίες και μηνύσεις του πρώην προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος έχει ήδη απολυθεί από τον Οργανισμό μετά από την άσκηση διώξεων για κακουργηματικές πράξεις με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η ανακοίνωση καταλήγει: “Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη της προς τον Πρόεδρο κ. Θ. Ρόζενμπεργκ και τη σημερινή Διοίκηση του ΕΟΔΥ”