Με ένα χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος τιμωρήθηκε ο Προέδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Ρόζενμπεργκ

  • Γιάννα Σουλάκη
Ρόζενμπεργκ
Την πρωτόδικη καταδίκη του Πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλου Ρόζενγμπεργκ σχολιάζουν οι βουλευτές του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. που είχαν αναδείξει το θέμα στη Βουλή.

«Η καταδικαστική απόφαση για τον διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θεόφιλο Ρόζεμπεργκ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για το σύστημα παραδιοίκησης που είχε στηθεί στον οργανισμό», αναφέρουν σε κοινή δήλωση οι βουλευτές του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. κ.κ. Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας.

Να θυμίσουμε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, με ερώτηση τους οι δύο βουλευτές είχαν καταγγείλει το θέμα της παραδιοίκησης στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Σύμφωνα με την καταγγελία, πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, χωρίς να έχει οργανική θέση στον Οργανισμό, «κινείτο πέρα και πάνω από κάθε όριο νομιμότητας, ως δεξί χέρι του Προέδρου».

Τομέας Υγείας Ν.Δ: Το δικαστήριο επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΝΔ

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη με πρωτόδικη απόφαση της καταδίκασε σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Ρόζενμπεργκ και τον εν λόγω άτυπο συνεργάτη του, που παρ’ ότι δεν είχε εργασιακή σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ασκούσε  ουσιαστικά διοίκηση.

«Η Δικαιοσύνη μίλησε και δικαίωσε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να  καταγγείλει στη Βουλή την κακοδιοίκηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ», λένε τώρα οι δύο βουλευτές. «Η καταδικαστική απόφαση αποτελεί δικαίωση και για το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την παραδιοίκηση που εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που θεωρεί το  ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της».