Το Υπουργείο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας στο πλευρό της οικογένειας της 8χρονης Αλεξίας

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Με τον πατέρα της οκτάχρονης Αλεξίας, η οποία  χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι πέρυσι το Πάσχα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας.

Η δραματική υπόθεση της Αλεξίας, που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία το περασμένο Πάσχα, όταν το 8χρονο κοριτσάκι χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα ασυνείδητου, δεν άφησε ασυγκίνητο τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια. Το κορίτσι παραμένει εδώ και πέντε μήνες καθηλωμένο στο νοσοκομείο, χωρίς να ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα, γεγονός το οποίο προσανατολίζει τους γιατρούς και την οικογένεια να αποφασίσουν τη μετάβασή της σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.

Τη συνάντηση επεδίωξε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του 8χρονου κοριτσιού τον τελευταίο καιρό. ‘Ηταν η δραματική έκκληση του πριν από λίγες ημέρες, να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας της Αλεξίας, που θα απαιτήσει πιθανότατα τη μετάβασή της σε εξειδικευμένο κέντρο στο Αμβούργο της Γερμανίας, που ευαισθητοποίησε τον υπουργό Υγείας, ο οποίος ζήτησε μια συνάντηση μαζί του.

Βασίλης Κικίλιας: «Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα σας στηρίξει»

Ο κ. Κικίλιας, αφού ενημερώθηκε από τον κ. Σαμαρτζή για την πορεία της υγείας του 8χρονου κοριτσιού, δεσμεύθηκε απέναντί του, ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, θα στηρίξουν τη μάχη που δίνει η οικογένεια για την αποκατάσταση της υγείας της Αλεξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν αποφασιστεί η μετάβαση στο εξωτερικό, θα πρέπει να υπάρξει κατ’εξαίρεση έγκριση της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ, κάτι το οποίο είναι αρκετά πρόωρο, καθώς ακόμη δεν έχουν γίνει καν η επαφές με τους γιατρούς του κέντρου αποκατάστασης του εξωτερικού.

«Μας κατέστρεψε», δήλωσε ο πατέρας της Αλεξίας για τον ασυνείδητο γλεντοκόπο δράστη, που σε μια παρόρμηση της στιγμής πυροβόλησε στον αέρα, φέρνοντας το 8χρονο κορίτσι ένα βήμα πριν από το θάνατο.