Το ΣΔΟΕ στους φαρμακοποιούς! Ο έλεγχος στους λογαριασμούς και η οργή Λουράντου

  • Iatropedia
Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Αθήνας επισκέφθηκαν αιφνιδίως και χωρίς να το έχουν ξαναπράξει άνδρες του ΣΔΟΕ για να ελέγξουν τους διανεμητικούς λογαριασμούς. Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την οργή του προέδρου του ΦΣΑ προκάλεσε αιφνιδιαστική επίσκεψη του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου για έλεγχο στους διανεμητικούς λογαριασμούς (λογαριασμοί από όπου γίνονται οι πληρωμές των μελών).

Ο κ.Λουράντος με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αφήνει αιχμές ότι ουσιαστικά πρόκειται για κίνηση με πολιτικά κίνητρα καθώς σύντομα θα διεξαχθούν οι εκλογές στον ΦΣΑ.

Μάλιστα ο Κώστας Λουράντος υπαινίσσεται ότι το ΣΔΟΕ κινήθηκε μετά από μια απλή ανώνυμη καταγγελία ενώ αντίθετα δεν έχει κινηθεί με την ίδια ταχύτητα όταν ο Σύλλογος ζήτησε από τον ΕΟΠΥΥ θα ονόματα όσων πληρώνονται κατ εξαίρεση και πρώτοι από όλους.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο κ.Λουράντος: «Σήμερα στον ΦΣΑ μπήκαν υπάλληλοι της ΣΔΟΕ για έλεγχο του διανεμητικού του λογαριασμού . Υπηρξε όπως είπαν εισαγγελική παραγγελία μετά από … ανώνυμη καταγγελία και μου έδειξαν το σχετικό έντυπο!!!

Το γεγονός είναι πρωτοφανές, όχι μόνο διότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά επειδή έγινε λίγο πριν τις εκλογές του ΦΣΑ….

Επίσης αυτή η εισαγγελική παραγγελία εκτελέσθηκε αμέσως , ενώ η εισαγγελική καταγγελία που εδόθη στον ΕΟΠΥΥ για να μας δώσει τα ονόματα των μελών μας στους οποίους έκανε και ίσως συνεχίζει να κάνει , τις κατ’ εξαίρεση πληρωμές … μένει ανενεργής….

Προφανώς υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά….

Χωρίς να θέλω να προδικάσω κάτι, επαναλαμβάνω ότι τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει στον διανεμητικό λογαριασμό …. όλα είναι διαφανέστατα , δεν έχω κανέναν λόγο να φοβηθώ, αλλά κυρίως δεν πρόκειται να … σιωπήσω ότι και να κάνουν! Οι δήθεν «ανώνυμες» καταγγελίες (τις … γνωρίζω πολύ καλά ) και οι διάφορες δήθεν ευαισθησίες, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Αυτά προς το παρόν… και θα επανέλθω αν χρειαστεί!» καταλήξει ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Πάντως οι φαρμακοποιοί φαίνεται ότι μπαίνουν γενικά στο στόχαστρο το επόμενο διάστημα καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει πως προτίθεται να κάνει αυστηρούς ελέγχους και σε φαρμακεία για να διαπιστώσει εάν γίνεται υπερσυνταγογράφηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι θα εξαιρεθούν από το εισιτήριο των 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία!

Μπαίνουν «ράμπο» στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα ελέγχουν

Πόσο ακριβότερα πωλούνται τα γενόσημα στην Ελλάδα; Το μεγάλο πάρτι των τιμών

Στα όπλα οι γιατροί! Εξήγγειλαν απεργία τριών ημερών στα νοσοκομεία