Το πολύ αλκοόλ «σκοτώνει» το σώμα και τον ψυχισμό μας- Καταναλώστε το με μέτρο

  • Iatropedia
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ πλήττει κυρίως τον εγκέφαλο. Πρώτα επηρεάζεται η κρίση και η δυνατότητα συγκέντρωσης. Σε επόμενο επίπεδο, οι ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να επιδεινώσουν την κατάθλιψη, την επιθετικότητα ή να οδηγήσουν ακόμα και σε απώλεια των αισθήσεων.

Αφού πρώτα περάσει στο αίμα, το αλκοόλ φθάνει στο ήπαρ στο οποίο καταλήγουν όλες οι δηλητηριώδεις ουσίες. Ένα μέρος του καθαρίζεται εκεί κι ένα μικρότερο «ταξιδεύει» μέσω του αίματος σε άλλα όργανα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το αλκοόλ αν καταναλώνεται καθημερινά σε ικανές ποσότητες, μπορεί να επιδεινώσει περισσότερες από 200 ασθένειες ή ακόμα και να τις προκαλέσει.

Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν τις αισθήσεις τους και μπορεί να είναι πιο ευάλωτες στις ήπιες μορφές διαταραχής εξαιτίας υπερβολικής κατανάλωσης. Επειδή το αλκοόλ συσσωρεύεται στο αίμα των γυναικών σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τους άντρες να παρουσιάσουν παρεπόμενα της μέθης.

Η ποσότητα που επιτρέπεται είναι στους άνδρες 2 ποτήρια κρασί ημερησίως ή 3 πιο «βαριά» ποτά την εβδομάδα και για τις γυναίκες ένα ποτήρι κρασί ημερησίως ή 2 «βαριά» ποτά την εβδομάδα.

Σε περίπτωση μέθης βοηθάει η κατανάλωση ,μεγάλων ποσοτήτων νερού, η πρόκληση εμετού και ο ύπνος. Αλλά αν το άτομο χάνει τις αισθήσεις του, πρέπει να οδηγηθεί σε νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν