Το ΕΣΥ στο …πόδι! Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία

  • Iatropedia
Αναβάλλονται τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου καθώς γιατροί και εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) αλλά και οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) από κοινού κάνουν απεργία για τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ δεδομένων των αλλαγών που προωθούνται με σαφέστατη πια τάση την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της λειτουργίας των νοσοκομείων.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος των γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας: «απεργούμε για να υπερασπίσουμε ότι απέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και να διεκδικήσουμε ένα καθολικό, ολοκληρωμένο, αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με ισότιμες, ποιοτικές, ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Να σημειωθεί ότι τη μέρα της απεργίας γιατροί και εργαζόμενοι διοργανώνουν ένα πανυγειονομικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας από κοινού με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα Ψυχιατρεία, στον ΕΟΠΥΥ, με συλλόγους ασθενών και εργαζόμενους άλλων κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποφασίζουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Οι διαφωνίες, οι κόντρες και οι αιχμές για…υποταγή

Άδωνις:»Τα πολυϊατρεία είναι άγκυρα για τον ΕΟΠΥΥ»! Προς λουκέτο οι δομές του πρώην ΙΚΑ;

Νέος ΕΟΠΥΥ: Ούτε γιατροί ούτε πολυϊατρεία! Τι δήλωσε ο Άδωνις

Πανικός για τις νέες τιμές στα φάρμακα! Άρον άρον η νέα τιμολόγηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν