Το δίκιο τους ζητούν οι εργαζόμενοι στο «Ερρίκος Ντυνάν»

  • Iatropedia
Δυναμικά στο προσκήνιο μπήκαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" που αντιμετωπίζουν εδώ κι ένα χρόνο τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου με την δαμόκλειο σπάθη του πλειστηριασμού του κτηρίου αλλά και της δικής τους απόλυσης να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκης

Ενόψει λοιπόν των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ζητούν την ακύρωση της συνεργασίας του υπουργείου Υγείας με την Τράπεζα Πειραιώς, την ακύρωση του περσινού πλειστηριασμού, την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι επίσης απαιτούν την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των λοιπών δικαιωμάτων τους που με την συνεχιζόμενη κρίση στο ίδρυμα, έχουν κατάφορα καταπατηθεί.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων:

Το ΣΕΝΕΝ ως νόμιμος και μοναδικός εκφραστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων του κ. Πρωθυπουργού προβάλουμε τις αξιώσεις μας που είναι και παλαιότερες δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, ήτοι:

Α) Τη δημοσιοποίηση και κατάργηση του μνημονίου συνεργασίας (memorandium of understanding 13/3/2014 ) μεταξύ Υπουργείου Υγείας, Τράπεζας Πειραιώς και ΚΙΕΝ.

Β) Την ακύρωση του υστερόβουλου και αντεργατικού πλειστηριασμού της 24ης Σεπτεμβρίου 2014.

Γ) Την διασφάλιση της καταβολής των δεδουλευμένων, αναδρομικών και μισθών υπερημερίας με κυβερνητική απόφαση καθότι το πρωθυπουργικό γραφείο και το Υπ.Υγείας ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι και εποπτεύον παράγοντες .

Δ) Άμεση υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για κρατικό έλεγχο και χρηματοδότηση του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ από τον κρατικό προϋπολογισμό με διασφάλιση των θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Τα ως άνω αποτελούν τα στοιχειώδη προαπαιτούμενα διαφάνειας και ταυτόχρονης διασφάλισης των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΑΝΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ