Το ΑΠΟΛΥΤΟ γραφείο για όσους δουλεύουν με υπολογιστή (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Παρά το γεγονός ότι είναι πλέον γνωστό σε όλους τους ανθρώπους πως η καθιστική ζωή αποτελεί εφαλτήριο και καταλύτη για πολλά αλυσιδωτά προβλήματα υγείας, εξακολουθούμε να πρέπει να καθόμαστε σε καρέκλες και να δουλεύουμε σε γραφεία εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Η τεχνολογία έχει πραγματοποιήσει αλματώδη πρόοδο στις μηχανές που χειριζόμαστε στις καθιστικές δουλειές γραφείου. Οι σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Η/Υ) έχουν γίνει πολύ γρήγοροι, πιο μικροί σε μέγεθος, κινητοί και διευκολύνουν τις διεκπεραιωτικές εργασίες σε μεγάλο βαθμό.

Αλλά η τεχνολογία δεν έχει εξελίξει αρκετά τον τρόπο που καθόμαστε στο γραφείο και εργαζόμαστε σε έναν Η/Υ. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον…

…επειδή, πλέον, μια εταιρεία από την επαρχία Sonoma στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, σχεδίασε το απόλυτο γραφείο για όσους εργάζονται κατά κόρον με Η/Υ/.

Πρόκειται για το γραφείο Altwork, το οποίο είναι τόσο εργονομικό, ώστε επιτρέπει στον χρήστη να μην είναι συνεχώς σε καθιστή θέση. Μπορεί να εργάζεται σε όρθια, καθιστή ή κεκλιμένη στάση, χωρίς να δυσκολεύεται να χειριστεί τον Η/Υ.

Με αυτό τον τρόπο το άτομο αποφεύγει την πλειονότητα των προβλημάτων υγείας που συνοδεύουν τον καθιστικό τρόπο εργασίας.

http://bigthink.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάθετε με εικόνες τον σωστό τρόπο να κάθεστε στο γραφείο σας

Δύο απλές ασκήσεις για να ξεπιαστείτε στο γραφείο (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν