Το ΑΠΟΛΥΤΟ γραφείο για όσους δουλεύουν με υπολογιστή (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά το γεγονός ότι είναι πλέον γνωστό σε όλους τους ανθρώπους πως η καθιστική ζωή αποτελεί εφαλτήριο και καταλύτη για πολλά αλυσιδωτά προβλήματα υγείας, εξακολουθούμε να πρέπει να καθόμαστε σε καρέκλες και να δουλεύουμε σε γραφεία εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Η τεχνολογία έχει πραγματοποιήσει αλματώδη πρόοδο στις μηχανές που χειριζόμαστε στις καθιστικές δουλειές γραφείου. Οι σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Η/Υ) έχουν γίνει πολύ γρήγοροι, πιο μικροί σε μέγεθος, κινητοί και διευκολύνουν τις διεκπεραιωτικές εργασίες σε μεγάλο βαθμό.

Αλλά η τεχνολογία δεν έχει εξελίξει αρκετά τον τρόπο που καθόμαστε στο γραφείο και εργαζόμαστε σε έναν Η/Υ. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον...

...επειδή, πλέον, μια εταιρεία από την επαρχία Sonoma στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, σχεδίασε το απόλυτο γραφείο για όσους εργάζονται κατά κόρον με Η/Υ/.

Πρόκειται για το γραφείο Altwork, το οποίο είναι τόσο εργονομικό, ώστε επιτρέπει στον χρήστη να μην είναι συνεχώς σε καθιστή θέση. Μπορεί να εργάζεται σε όρθια, καθιστή ή κεκλιμένη στάση, χωρίς να δυσκολεύεται να χειριστεί τον Η/Υ.

Με αυτό τον τρόπο το άτομο αποφεύγει την πλειονότητα των προβλημάτων υγείας που συνοδεύουν τον καθιστικό τρόπο εργασίας.

http://bigthink.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάθετε με εικόνες τον σωστό τρόπο να κάθεστε στο γραφείο σας

Δύο απλές ασκήσεις για να ξεπιαστείτε στο γραφείο (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν