Κρίσιμη συνάντηση για την απεργία των Διαγνωστικών – Με την πλάτη στον τοίχο ο Υπουργός Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
Διαγνωστικών
Η συνάντηση το απόγευμα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, θα κρίνει και το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Όλα θα κριθούν από την ευελιξία που θα επιδείξει η κυβέρνηση στα οικονομικά αιτήματα του κλάδου, καθώς οι εργαστηριακοί γιατροί και ιδιοκτήτες εργαστηρίων δηλώνουν ανυποχώρητοι.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει μικρά περιθώρια ελιγμών, καθώς ήδη οι εργαστηριακοί απέρριψαν την προηγούμενη προσφορά του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκου, να καλυφθεί το clawback των 55 εκατ. ευρώ του Β’ εξαμήνου 2018, από μεταφορά κονδυλίων από άλλες εξετάσεις και υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, με το δεδομένο της προκήρυξης των εκλογών, ο Ανδρέας Ξανθός δεν μπορεί να δώσει λύση μέσω Υπουργικής Απόφασης.

Έκτακτη Σύσκεψη του Συντονιστικού των Διαγνωστικών στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) 

Ενωμεταξύ, σε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του ΙΣΑ του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων ΠΦΥ, υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη, διαπιστώθηκε η καθολική συμμετοχή στην κινητοποίηση που ξεκίνησε από εχθές και τονίστηκε η ενότητα και η αποφασιστικότητα του κλάδου να δώσει μάχη, για την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική του επιβίωση.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης:

«Το Υπουργείο Υγείας, με τους πειραματισμούς του έχει τινάξει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει τον Έλληνα ασθενή ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας, για τον οποίο επιφυλάσσει φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Ο ιατρικός κλάδος, ο οποίος πλήρωσε ακριβά τις αποτυχημένες αυτές πολιτικές έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια των αντοχών του. Θα δώσουμε μάχη τόσο για την επιβίωση των γιατρών όσο και για να διασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τον ασθενή στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν