Tips υγείας για να προστατέψετε τα νεφρά σας

  • Iatropedia
Είναι ένα από τα πιο παραμελημένα όργανα του ανθρώπινου σώματος αλλά και τα πιο σημαντικά. Ο λόγος για τα νεφρά, τα οποία ''καθαρίζουν'' τον οργανισμό από τις διοξίνες και τις τοξίνες. Όπως όμως δείχνουν επιστημονικές μελέτες οι περισσότεροι δεν τα φροντίζουμε σωστά.

Δείτε πως να να προστατεύσετε τα νεφρά σας

Φρούτα και πάλι φρούτα

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Journal of the American Society of Nephrology, έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά αντιμετωπίζουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια νεφρική βλάβη

Και αυτό γιατί τα ωμά φρούτα και λαχανικά έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις διοξίνες από το σώμα μέσω των ούρων.

Ελιξήριο τα Ω-3 λιπαρά οξέα

Άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Kidney International, τεκμηρίωσε ότι τα τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια αποτελούν ασπίδα προστασίας για την καλή λειτουργία των νεφρών

Προσοχή στο αλάτι

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού βλάπτει την καλή λειτουργία των νεφρών αφού αναγκάζονται να σπαταλούν μεγάλη ενέργεια για να απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Μείνετε σε φόρμα

Η τακτική σωματική άσκηση ωφελεί εκείνους που ζουν με χρόνια νεφρική νόσο, καθώς και όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού. Όσοι ασκούνται δεν βελτιώνουν μόνο τη συνολική φυσική τους κατάσταση, αλλά προατεύουν και την υγεία της καρδιάς τους.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν πονούν τα νεφρά: Δείτε τα πρώτα συμπτώματα