Τips υγείας για να διώξτε τον διαβήτη

  • Iatropedia
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια ύπουλη ασθένεια που προσβάλλει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Δείτε πώς δε θα χτυπήσει ποτέ τη... δική σας πόρτα. Δυστυχώς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου ο διαβήτης εξαπλώνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Ενδεικτικό της κατάστασής που επικρατεί είναι το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί ενώ το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι μισοί από τους ασθενείς δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από διαβήτη.

Μείνετε στα κιλά σας

Η διατήρηση του σωματικού βάρους στα φυσιολογικά επίπεδα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Κάντε άσκηση ή περπάτημα

Φινλανδική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι πάνε γυμναστήριο ή όσοι περπατούν έως και 4 ώρες την εβδομάδα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο να νοσήσουν από διαβήτη.

Φάτε πρωινό

Η κατανάλωση πρωινού έχει βρεθεί ότι κρατά σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα γεγονός σημαντικό για την διατήρηση της καλής υγείας.

Επιλέξτε πράσινα τρόφιμα

Έρευνες που έχουν γίνει στο εξωτερικό απέδειξαν ότι η κατανάλωση πράσινων λαχανικών διώχνει τον κίνδυνο διαβήτη. Συνοδέψτε πάντα το κρέας με σαλάτα και περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης και άμυλου.

Μη ξεχνάτε τις εξετάσεις αίματος

Έχει χαρακτηριστεί ως ύπουλη νόσο αφού δεν δίνει συμπτώματα για αυτό επιβάλλεται να κάνετε τακτικά εξετάσεις αίματος ώστε να παρατηρείτε τυχόν αλλαγές στις τιμές του σακχάρου.

mayo clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα πάντα για τον διαβήτη. Πότε κινδυνεύουμε;