Κικίλιας: Μόνιμη πρόσληψη σε 2.300 ατόμα στο Ε.Σ.Υ. – Δεν θα καλύψουμε με «μπαλώματα» την Υγεία

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Κικίλιας
Με προσλήψεις 930 μόνιμων γιατρών και 1.300 ατόμων (νοσηλευτών, τραυματιοφορέων κ.ά.) στο ΕΣΥ, απαντά στις προσλήψεις με "ελαστικές σχέσεις εργασίας" του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, για την υποστελέχωση του ΕΣΥ, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι είναι “πικρή η αλήθεια” για τις προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοικητών των νοσοκομείων, δεν τηρήθηκε ούτε το 1 προς 1 σε σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις.

Επίσης, τόνισε ότι δεν σκοπεύει να καλύψει τα κενά με “μπαλώματα”, αλλά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και ανακοίνωσε ότι προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη στο ΕΣΥ 930 μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και ακόμη 1.300 ατόμων προσωπικού λοιπών ειδικοτήτων (κυρίως νοσηλευτών και τραυματιοφορέων).

Οι προσλήψεις των ιατρών, μάλιστα, όπως εξήγησε, θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να εκλείψουν οι καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας.

“Μέχρι σήμερα, η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης ενός γιατρού απαιτούσε κατά μέσο όρο 18 μήνες. Με το σύστημα αυτό θα χρειάζονται μόλις τέσσερις με πέντε μήνες” ενημέρωσε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: newsit.gr