Την όρασή της ανέκτησε 65χρονη, χάρη στον συνομήλικό της που απεβίωσε στο Παπαγεωργίου

  • Ρούλα Τσουλέα
μεταμόσχευση
Η οικογένεια του 65χρονου άνδρα δώρισε τα όργανά του σε μία προσπάθεια να βοηθηθούν άλλους ασθενείς.

Ακόμα ένας ασθενής μπορεί πλέον να αντιμετωπίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη ζωή του, χάρη στο μεγαλείο ψυχής μιας οικογένειας που έχασε τον δικό της άνθρωπο και δώρισε τα όργανά του για μεταμόσχευση.

Η λήπτρια είναι μία 65χρονη γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα οράσεως. Η γυναίκα υποβλήθηκε χθες σε επιτυχημένη μεταμόσχευση κερατοειδούς χιτώνα, από τους γιατρούς Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Διαβάστε ακόμα: Δωρεά οργάνων σε τέσσερις ασθενείς από 65χρονο που νοσηλευόταν στο Παπαγεωργίου

Δότης του μοσχεύματος ήταν ένας 65χρονος ο οποίος κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου νοσοκομείου.

Η 65χρονη είναι η τρίτη ασθενής που υποβάλλεται σε μεταμόσχευση χάρη στην υπέρτατη ένδειξη αλτρουϊσμού από τους οικείους του άνδρα.

Είχαν προηγηθεί μία 49χρονη και ένας 33χρονος που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση νεφρού την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Και οι δύο υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση επί αρκετά χρόνια.

Ο 65χρονος έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023. Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα για μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Η 65χρονη λήπτρια του ενός κερατοειδούς του, που ζει σε πόλη της βόρειας Ελλάδας και ταλαιπωρούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αισιοδοξεί ότι η καθημερινότητά της πλέον θα βελτιωθεί.

Οι γιατροί προτρέπουν τους πολίτες να στηρίξουν τη μεταμοσχευτική δραστηριότητα. Και τονίζουν ότι η διάδοση των μεταμοσχεύσεων εξαρτάται κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ