Δωρεά οργάνων σε τέσσερις ασθενείς από 65χρονο που νοσηλευόταν στο Παπαγεωργίου

  • Ρούλα Τσουλέα
οργάνων
Η οικογένειά του επέδειξε μεγαλείο ψυχής και δώρισε τα όργανά του για να βοηθήσει άλλους ασθενείς.

Ζωή σε τέσσερις ασθενείς χάρισε με τον θάνατό του ένας 65χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Η οικογένειά του προχώρησε στη δωρεά των οργάνων του, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταμοσχεύσεις στους δύο από αυτούς.

Ο 65χρονος έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023. Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα για μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τους νεφρούς. Η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αφαίρεσε τους κερατοειδείς χιτώνες των ματιών.

Η μεταμόσχευση νεφρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Ιπποκράτειο. Λήπτες των μοσχευμάτων ήταν δύο ασθενείς, οι οποίοι υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση για αρκετά χρόνια. Πρόκειται για μία 49χρονη και έναν 33χρονο.

Οι κερατοειδείς αναμένεται να αξιοποιηθούν σε συμβατούς λήπτες τις επόμενες ημέρες.

Τις θερμότατες ευχαριστίες της για την προσφορά οργάνων και το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του δωρητή εξέφρασε η Διοίκηση του νοσοκομείου. Ευχαρίστησε επίσης το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όσο και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, που ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων, υπό τον συντονισμό της τοπικής συντονίστριας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.