Τι θα κάνουν τελικά οι φαρμακοποιοί; Συνεδριάζουν αύριο

  • Iatropedia
Συνεδριάζει αύριο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά τα νέα μέτρα του μνημονίου που εξαντλούν τον κλάδο. Οι εισηγήσεις για κινητοποιήσεις είναι αλλεπάλληλες ενώ πιο σκληρή στάση αναμένεται να τηρήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας που συνεδριάζει τη Δευτέρα. Η κυβέρνηση πάντως άρχισε λίγο λίγο να καταβάλει χρήματα στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών αποπληρώνοντας τον Ιούλιο και εκταμιεύοντας χρήματα και για τον Αύγουστο. Ωστόσο εκείνοι σχεδιάζουν κινητοποιήσεις λόγω των νέων μέτρων. Τι θα κάνουν

Πληρωθήκαν λίγο πριν την ψήφιση των μέτρων το 33% του υπολοίπου που τους οφείλονταν από τον Ιούλιο οι φαρμακοποιοί ενώ ο μήνας αναμένεται να εξοφληθεί εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμα 30 εκατ. για την πληρωμή Αυγούστου και ετοιμάζεται ένταλμα 120 εκατ. ευρώ τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέχρι 15 Νοεμβρίου.

Παρ αυτά τα χρήματα αυτά δε φαίνεται να αλλάζουν τα σχέδια του κλάδου.

Σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις οι φαρμακοποιοί αποφασίζουν νέες κινητοποιήσεις που μπορεί να είναι και διαρκείας.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστας Λουράντος προαναγγέλλει σκληρές κινητοποιήσεις που θα είναι κλιμακούμενες με σκοπό την “ανατροπή του μνημονίου”. Άλλωστε ο Σϋλλογος της Αθήνας αναμένεται να τηρήσει την πιο σκληρή στάση με το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στα φαρμακεία και μέρες, να είναι ανοικτό.

Δήμητρα Ευθυμιάδου