Τι συνιστά στους πολίτες ο Ι.Σ.Θ. ως μέτρο προστασίας από ψευτογιατρούς

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Ι.Σ.Θ.
Να ελέγχουν από την ιστοσελίδα του αν ο γιατρός τον οποίον επισκέπτονται είναι εγγεγραμμένος συνιστά ο Ι.Σ.Θ.

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για εξαπάτηση πολιτών από απατεώνες που υποδύονται τον γιατρό, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Ι.Σ.Θ.) συνιστά στους πολίτες, όταν επισκέπτονται χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία – εργαστήρια) να ελέγχουν, αν υπάρχει η ειδική πινακίδα αδειοδότησης του ΙΣΘ.

Σε περίπτωση αμφιβολίας συνιστά να ελέγχουν από την ιστοσελίδα του Ι.Σ.Θ., αν ο γιατρός τον οποίον επισκέπτονται είναι εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο.

Σε ανακοίνωσή του ο Ι.Σ.Θ. επισημαίνει:

Η άσκηση της ιατρικής επιτρέπεται να πραγματοποιείται μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία-εργαστήρια) από γιατρούς οι οποίοι είναι υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Καλούνται οι πολίτες όταν επισκέπτονται χώρους Π.Φ.Υ. να βεβαιώνονται ότι αυτοί διαθέτουν την αδειοδότηση από τον ΙΣΘ η οποία πιστοποιείται από ειδική ταμπέλα «νόμιμου αδειοδοτημένου ιατρείου». Επίσης αν υπάρχουν σχετικές αμφιβολίες να αναζητούν το επώνυμο του γιατρού – εγγεγραμμένου μέλους του ΙΣΘ, δια μέσου της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο ακόλουθο link.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον ψευτογιατρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν