Τι περιλαμβάνει το πόρισμα αξιολόγησης για ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

  • Iatropedia
Τελικά μάλλον διευκολύνεται η κυβέρνηση με το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης για να απομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς μάλιστα να χρειασθεί να απολύσει. Τι περιλαμβάνει το πόρισμα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε Εθνικό Ασφαλιστικό Οργανισμό μετατρέπεται ο ΕΟΠΥΥ με βάση το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης και πλέον θα αγοράζει αποκλειστικά υπηρεσίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα. Όλο το προσωπικό μεταφέρεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) του ΕΣΥ τόσο γιατροί όσο και διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό ενώ στην ιδιοκτησία του ΕΟΠΥΥ μένουν μόνο τα 4 φαρμακεία όπως δήλωσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

Σε ότι αφορά στους γιατρούς πολλοί φαίνεται πως οδηγούνται στην έξοδο χωρίς μάλιστα να χρειασθεί να κάνει απολύσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και αυτό διότι προτείνεται να μεταφερθούν όλοι στο ΕΣΥ αλλά όπως θα διευκρινίσει ο κ.Γεωργιάδης με το βαθμό του επιμελητή της ΠΦΥ. Πρόταση που δεν αναμένεται να αποδεχθούν σε καμία περίπτωση οι γιατροί που ζητούν να μεταφερθούν με βάση το βαθμό που έχουν σήμερα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι περισσότεροι θα πρέπει να γίνουν στο ΕΣΥ διευθυντές και να πάρουν και τον ανάλογο μισθό, δεδομένων και των χρόνων που έχουν οι περισσότεροι.

Αν τελικά περάσει η πρόταση ίσως να χρειασθεί να φύγουν από το σύστημα περισσότεροι γιατροί από ότι αρχικά είχε υπολογίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης να απολύσει. Και αυτό διότι οι περισσότερες χειρουργικές ειδικότητες είναι πιθανό να μεταφερθούν στο ΕΣΥ (περίπου 2500) όχι όμως και οι υπόλοιποι όπως παθολόγοι και παιδίατροι που μπορούν εύκολα τις αποδοχές του ΕΣΥ να τις εξασφαλίσουν μέσω του ιδιωτικού τους ιατρείου αν συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

‘Έτσι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια καθώς τελικά θα αναγκαστούν να φύγουν για να μην κλείσουν τα ιατρεία τους περισσότεροι από ότι αρχικά ήλπιζε. Να σημειωθεί ότι σήμερα 6000 γιατροί ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ με μόνιμη σχέση εργασίας και αν τελικώς παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα μόνο οι χειρουργικές ειδικότητες δηλαδή 2500 τότε εκτός θα είναι 3500 κατά 1000 περισσότεροι από ότι ήλπιζε να απομακρύνει ο Άδωνις.

24ωρη λειτουργία

Με βάση το πόρισμα, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) σε 24ωρη καθημερινή λειτουργία και όχι μόνο το πρωί όπως σήμερα. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα επιβάλλεται η «εφαρμογή του οικογενειακού γιατρού και της κάρτας υγείας» ανά ασφαλισμένο, καθώς και η φροντίδα στο σπίτι, όπου κρίνεται απαραίτητη.

Επίσης ο ΕΟΠΥΥ στο εξής θα πρέπει να αναλάβει δράσεις και για τους ανασφάλιστους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται πλαφόν στα φάρμακα το 2014, φαρμάκι για τους ασφαλισμένους! Όλες οι αλλαγές

Μέρα σταθμός για ΕΟΠΥΥ! Στη Βουλή οι γιατροί- Στα χέρια Άδωνι το πόρισμα! Τι θα προτείνει ο Άδωνις

Το ΕΣΥ στο …πόδι! Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία

Αποκλειστικά στο iatropedia: Καταργούνται με διαδικασία εξπρές οδηγοί και πληρώματα ασθενοφόρων στα νοσοκομεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν