Τι να τρώτε για την υγεία των νεφρών σας

  • Iatropedia
Το πιο σημαντικό υπερόπλο που έχουν οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα υγείας αλλά και να προλάβουν τις όποιες παθήσεις είναι η διατροφή.

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές η κατανάλωση των οποίων βοηθούν στην καλή λειτουργία των νεφρών.

Σκόρδο

Μπορεί να μην περιλαμβάνετε στις τοπ προτιμήσεις σας αλλά καλό είναι τα τρώτε σκόρδα τα οποία εξαιτίας της αντιφλεγμονώδης δράση τους έχουν την ιδιότητα να ρίχνουν τις τιμές της χοληστερίνης.

Πράσινα λαχανικά

Μην υποτιμάτε την διατροφική αξία που έχουν τα μπρόκολα και τα υπόλοιπα πράσινα λαχανικά τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη Κ απαραίτητα συστατικά για όσους αντιμετωπίζουν νεφρική ανεπάρκεια.

ψάρια

Αφήστε στην άκρη για λίγο την κατανάλωση κρεάτος και βάλτε στο πιάτο σας

ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, και η αθερίνα που περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα πολύτιμα για την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Κράνμπερι

Το τελευταίο ο διάστημα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα διάφορα super foods τα οποία τονώνουν και ενισχύουν την καλή υγεία.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το κράνπερι περιέχει σε υψηλό βαθμό αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν από την ουρολοίμωξη.

Ασπράδι ή κρόκος

Μπορεί οι περισσότερο ασθενείς να φοβούνται να φάνε αυγό αλλά ειδικά οι πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια θα πρέπει να καταναλώνουν συχνά το ασπράδια του αυγού το οποίο έχει βιταμίνες και σίδηρο στοιχεία απαραίτητα για την καλή λειτουργία τους.

πηγη mayoclinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν πονούν τα νεφρά: Δείτε τα πρώτα συμπτώματα