Τι να τρώτε για μυαλό ξυράφι

  • Iatropedia
Με την πάροδο των χρόνων το μυαλό δεν λειτουργεί, όπως σε μικρότερες ηλικίες. Αδυνατεί να συγκρατήσει ονόματα, να θυμηθεί ραντεβού αλλά και διάφορες υποχρεώσεις, αν δεν τις καταγράφει σε λίστα.

Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων ενισχύουν τη μνήμη και διατηρούν την καλή εγκεφαλική λειτουργία.

Ψάρια= καλά λιπαρά

Τα ψάρια περιέχουν ωμέγα τρία λιπαρά τα οποία ενισχύουν τη λειτουργία του μυαλού. Μεταξύ άλλων ο τόνος, ο σολομός και η πέστροφα αποτελούν ασπίδα προστασίας κατα της άνοιας.

Με μέτρο τα γλυκά

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν θέλουν να συγκεντρωθούν καταναλώνουν ένα γλυκό. Η συνήθεια αυτή προσφέρει προσωρινή τόνωση εγκεφάλου, επειδή αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Ωστόσο όταν πέφτει το σάκχαρο προκαλείται υπνηλία, νευρικότητα κτλπ

Πρωτεΐνες για εγρήγορση

Οι πρωτεΐνες αυξάνουν τις επιδόσεις του εγκεφάλου.

Οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνετε πρωτεϊνούχες τροφές όπως τυρί, αυγό κρέας, ψάρι, γαλοπούλα για να έχετε μυαλό ξυράφι.

Ντομάτες για δυνατό μυαλό

Αν και δεν είναι ακόμη η εποχή τους οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο κάνει το μυαλό ξυράφι.

Αυγά

Μην ξορκίζετε τα αυγά από τη διατροφή σας αφού περιέχουν βιταμίνη Ε, που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία.

πηγη http://www.eatingwell.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τη δίαιτα για δυνατό μυαλό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν