Τι να προσέξετε αν πάτε διακοπές σε εξωτικά μέρη

  • Iatropedia
Ο κίτρινος πυρετός, η ελονοσία, ακόμα και η πολιομυελίτιδα μπορεί να χτυπήσει τους διεθνείς ταξιδιώτες. Προστατέψτε τον εαυτό σας απλά κάνοντας τα απαραίτητα εμβόλια και λαμβάνοντας μέτρα αυτοπροστασίας.

Για να έχουν ισχύ τα εμβόλια κάντε τα έξι εβδομάδες πριν από το ταξίδι σας.

Πολιομυελίτιδα

Εάν σχεδιάζετε ένα αφρικανικό σαφάρι, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μια αναμνηστική δόση του εμβολίου της πολιομυελίτιδας. Αυτή η εξουθενωτική ασθένεια εξακολουθεί να είναι ενεργή σε πολλά μέρη της Αφρικής και της Ασίας. Τα μικρόβια μπορούν να εξαπλωθούν μέσω της τροφής, του νερού, και η επαφή με ένα μολυσμένο άτομο.

Το εμβόλιο κίτρινου πυρετού

Η Αργεντινή και η Βραζιλία προσελκύουνεπισκέπτες από όλο τον κόσμο. Δυστυχώς όμως και τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό του κίτρινου πυρετού. Ο κίτρινος πυρετός εμφανίζεται σε ορισμένες περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, καθώς και στην τροπική Αφρική, και μπορεί να είναι απειλητικός για τη ζωή. Ο εμβολιασμός και η αποφυγή των τσιμπημάτων από τα κουνούπια είναι σημαντική.

πάρα πολύ.

Τυφοειδής πυρετός

Ο τυφοειδής πυρετός είναι μια απειλητική για τη ζωή λοίμωξη κοινό στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Προκαλείται από βακτήρια που βρίσκονται σε μολυσμένα τρόφιμα ή ποτά. Το CDC συνιστά το εμβόλιο τουλάχιστον μία έως δύο εβδομάδες πριν από το ταξίδι σε αυτές τις περιοχές.

Ο τέτανος

Πριν από το σχεδιασμό κάθε ταξίδι περιπέτειας, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το εμβόλιο του τετάνου καθώς ο τέτανος μπορεί να αποβεί μοιραία. Οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου συνιστάται κάθε 10 χρόνια.

Εμβόλιο ηπατίτιδας Α

Δυστυχώς, μολυσμένα τρόφιμα ή νερό μπορεί να μεταδώσουν λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης και της ηπατίτιδας Α. Αυτή η ιογενής λοίμωξη, η οποία προκαλεί φλεγμονή του ήπατος, είναι κοινή σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Εάν δεν εμβολιαστήκατε ως παιδί, ρωτήστε το γιατρό σας για να κάνετε το εμβόλιο.

Ηπατίτιδας Β

Ο ιός της ηπατίτιδας Β προκαλεί επίσης φλεγμονή του ήπατος, αλλά μεταδίδεται μέσω του αίματος ή άλλα υγρά του σώματος που έχουν μολυνθεί με τον ιό και όχι από το φαγητό. Φορείς του ιού είναι στην Αφρική, στη Νοτιοανατολική Ασία, στη Μέση Ανατολή, Νησιά του Ειρηνικού, της Καραϊβικής Νήσων, και στον Αμαζονίο ποταμό. Το CDC συνιστά το εμβόλιο ηπατίτιδας Β για όλους τους ταξιδιώτες σε αυτές τις περιοχές, ι

Προφυλάξεις ελονοσίας

Η ελονοσία είναι μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια που μεταφέρεται από τα κουνούπια. Είναι πιο συχνή στην υποσαχάρια Αφρική, αλλά εμφανίζεται και σε μέρη της Νότιας Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ρωτήσουν το γιατρό τους σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των προληπτικών ανθελονοσιακά φάρμακα. Άλλες στρατηγικές περιλαμβάνουν τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών (30% – 50% DEET για ενήλικες), μακριά μανίκια και παντελόνια σε εξωτερικούς χώρους, και 'ύπνο κάτω από κουνουπιέρες.

Πρόληψη διάρροια των ταξιδιωτών »

Διάρροια των ταξιδιωτών είναι η κορυφαία ασθένεια που σχετίζονται με ταξίδια, που επηρεάζει μέχρι και το ήμισυ των διεθνών ταξιδιωτών. Οι άνθρωποι που επισκέπτονται τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, 'εχουντο μεγαλύτερο κίνδυνο. Το CDC συνιστά να αποφεύγεται το νερό της βρύσης, τα τρόφιμα που πωλούνται από πλανόδιους πωλητές, ωμά ή μισοψημένα κρέατα και θαλασσινά, και μη αποφλοιωμένες φρούτα και λαχανικά.

http://www.emedicinehealth.com