Τι να φάτε μετά από διάρροια!

  • Iatropedia
Η ανάρρωση μετά από διάρροια είναι αρκετά δύσκολη αφού πρέπει να ανακτήσετε και πάλι τις δυνάμεις σας. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον υποσιτισμό και την αφυδάτωση. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι να φάτε μετά από διάρροια.

Μάθετε τι να φάτε μετά από διάρροια

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε όταν αναρρώνετε. Αυτά περιλαμβάνουν:

Κονσερβοποιημένα φρούτα

Τα κονσερβοποιημένα φρούτα είναι μια καλή επιλογή, αν και θα θέλετε να αποφύγετε τα φρούτα που προωθεί τη λειτουργία του εντέρου, όπως τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα. Μπορείτε επίσης να τρώτε μαγειρεμένα φρούτα αρκεί να αφαιρείται τους σπόρους και τη φλούδα.

Φασολάκια

Τα πράσινα φασολάκια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι εύκολο να χωνευτούν. Επίσης δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά και είναι χαμηλά σε θερμίδες ενώ έχουν βιταμίνες και μέταλλα.

Πατάτες

Οι πατάτες περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, νιασίνη, και ιώδιο. Φάτε τις σκέτες χωρίς βούτυρο ή κρέμα γάλακτος, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσουν το έντερο.

Άπαχο κρέας

Το άπαχο κρέας είναι εύπεπτο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Βάλτε στο πιάτο σας ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα ή, κονσέρβες τόνου

Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά περιέχουν φυτικές ίνες και υδατάνθρακες. Προσοχή μην είναι ολικής αλέσεως αφού μπορεί να ερεθίσουν το έντερο σας.

Σούπες

Οι σούπες επιτρέπουν να αναπληρωθούν τα χαμένα υγρά και να αποφευχθεί η αφυδάτωση μετά από μια περίοδο με διάρροια. Μπορείτε να προσθέσετε χωρίς πέτσα άπαχο κοτόπουλο ή λαχανικά

Τι να αποφεύγετε

Ανθρακούχα ποτά, αλκοόλ και καφέ

Πικάντικα τρόφιμα και το πρόχειρο φαγητό

Γαλακτοκομικά προϊόντα, εκτός από γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Όλες οι τροφές που περιέχουν πολύ λίπος ή οτιδήποτε λιπαρά, όπως τα τηγανητά.

πηγήhttp://www.md-health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διάρροια: Πως θα τη σταματήσετε αμέσως;