Τι λέει η 2η Υ.ΠΕ. για τους αναισθησιολόγους της Σάμου

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αναισθησιολόγοι Σάμου
Θέση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο Σάμου, πήρε με επίσημη ανακοίνωσή της η 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου , με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, που αφορά την άρνηση Αναισθησιολόγων  του Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ  να χορηγούν  αναισθησία  σε διακοπή κύησης κάτω των δώδεκα (12) εβδομάδων, επικαλούμενοι λόγους ηθικής, προτίθεται  να διερευνήσει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες  προέκυψε η απρόβλεπτη αυτή απόφαση, με δεδομένο ότι μέχρι πρόσφατα οι ίδιοι  οι Αναισθησιολόγοι διενεργούσαν επί σειρά ετών  την αποδεκτή νομικώς  κατά τ΄ άλλα διακοπή κύησης κάτω  των δώδεκα (12) εβδομάδων σε ενήλικες  γυναίκες και υπό την γονεϊκή συναίνεση, σε ανήλικες γυναίκες κάτω  των δεκαοκτώ (18) ετών.

Η 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου εκτιμά ότι  η απόφαση  αυτή αποτελεί μεμονωμένο  περιστατικό   και σε καμία περίπτωση  δεν αντιπροσωπεύει την άποψη του ιατρικού κόσμου της χώρας, δεσμεύεται δε, ότι θα εξασφαλίσει  την υγειονομική κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης  του γυναικείου πληθυσμού της Σάμου, όποτε αυτή προκύψει μέσω της μετακίνησης αναισθησιολόγου από άλλα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.»