Τι κάνουν για να δείχνουν νεότεροι άντρες και γυναίκες;

  • Iatropedia
Η σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών που δεν αφήνει ουλές ωθεί πολλούς να καταφύγουν σε αυτήν και να γυρίσουν αυθημερόν στο σπίτι τους με πιο πλούσια κώμη. Στρες, γονίδια, κληρονομικότητα και αυτοάνοσα νοσήματα είναι αιτίες χρόνιας τριχόπτωσης και αραίωσης των μαλλιών σε άντρες και γυναίκες. Ολοένα περισσότεροι άντρες και γυναίκες καταφεύγουν στη μεταμόσχευση με τη μέθοδο FUE για να αποκτήσουν περισσότερα μαλλιά, φρύδια, γένια.

Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός δρ. Αναστάσιος Βεκρής, η σύγχρονη τεχνική FUE για εμφύτευση μαλλιών της AdvancedHairClinics δεν αφήνει ουλές, γίνεται με τοπική αναισθησία και επιτρέπει σε κάποιον να επιστρέψει στις δραστηριότητές του την επομένη, αφού γίνεται και χωρίς ο γιατρός να ξυρίσει την περιοχή.

Μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς πόνο

Ο Αντώνης, 27 ετών, έχει αραίωση στο κεφάλι, ενώ στην κορυφή δεν έχει καθόλου μαλλιά. Βρίσκεται στην κλινική του δρ Βεκρή για μεταμόσχευση μαλλιών. Ο Αντώνης ανήκει στο 80% των αντρών στους οποίους τα γονίδια και η κληρονομικότητα είναι η μεγάλη αιτία για την τριχόπτωση που έχουν.

Όπως εξηγεί ο δρ. Βεκρής «η αραίωση αυτής της μορφής είναι εντοπισμένη στην κορυφή του κεφαλιού αλλά και στους κροτάφους, τη μετωπιαία χώρα και τα γένια. Οφείλεται σε μια διαταραχή των τριχοθυλακίων που δεν αναπτύσσονται σωστά λόγω μιας διαταραχής σε ένα παράγωγο της ορμόνης τεστοστερόνης». Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο γιατρός εφαρμόζει την σύγχρονη μέθοδο FUE που είναι ελάχιστα επεμβατική.

Ο δρ. Αναστάσιος Βεκρής

Ο δρ. Βεκρής παρατηρεί: «Η σύγχρονη μέθοδος FUE είναι ελάχιστα τραυματική και γίνεται με τοπική αναισθησία. Δεν αφήνει σημάδια και ουλές όπως παρατηρούσαμε σε ξεπερασμένες τεχνικές π.χ. την Strip ή FUT. Πολλοί άνθρωποι που έκαναν μεταμόσχευση μαλλιών στο παρελθόν με τις παραπάνω μεθόδους έρχονται σήμερα σε εμάς για να τους καλύψουμε τις ουλές με τριχοθυλάκια εφαρμόζοντας την σύγχρονη τεχνική FUE».

Η τριχόπτωση αγαπά και τα δύο φύλα

Την ίδια στιγμή σε ένα άλλο δωμάτιο αναμονής της κλινικής βρίσκεται η Κατερίνα, 33 ετών, με πυκνά μαλλιά αλλά πολύ λεπτά φρύδια. Όταν κάποτε ήταν στη μόδα το λουκ της λεπτής γραμμής στα φρύδια, εκείνη τα έβγαζε με το τσιμπιδάκι.

Σήμερα όμως όλοι έχουν κάνει στροφή στα φυσικά πυκνά φρύδια όπως της Μέγκαν Φοξ. Γι’ αυτό η Κατερίνα βρίσκεται στο ιατρείο του δρα Αναστάσιου Βεκρή για μεταμόσχευση φρυδιών. Ο γιατρός θα της πάρει τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού και θα εμφυτεύσει στα φρύδια που σταδιακά θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται όπως οι τρίχες των φρυδιών».

Η διαδικασία μεταμόσχευσης διαρκεί τουλάχιστον 3 ώρες και το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα είναι ορατό σε 1 χρόνο, ενώ η επαναφύτρωση τριχών συχνά ξεπερνά το 95%.

Δείτε στο βίντεο πώς γίνεται η FUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε ποιοι διάσημοι πάσχουν από άσθμα!

Δείτε ποιοι διάσημοι πάσχουν από άσθμα!

Bαμπίρ lift: Να το κάνω ή όχι;

Τι προκαλεί η έλλειψη βιταμίνης D στο παιδί μου;