Τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον θάνατο του Χάρι Χουντίνι (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Από όλους του “μάγους” που έχουν περάσει, είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Χάρι Χουντίνι είναι ο πιο γνωστός και αναγνωρίσιμος για τα κατορθώματά του.

Ο Χουντίνι άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την “μαγεία” και χωρίς αυτόν, οι σημερινοί “μάγοι” δεν θα είχαν δουλειά. Ο φημισμένος Χουντίνι πέθανε τις Απόκριες του 1926, υποκύπτοντας στο νοσοκομείο από μία απλή… γροθιά που δέχτηκε στο στήθος και από τον φουσκωμένο του εγωισμό.

Πολλοί έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι το τελευταίο “τέχνασμα” του Χουντίνι ήταν αυτό που προκάλεσε τον πρόωρο θάνατό του, αλλά στην πραγματικότητα είναι ό,τι συνέβη πριν από την τελική επίδειξή του, που οδήγησε στον θάνατό του, όπως θα δείτε και στο βίντεο που δημιούργησε το SmarterEveryDay.

Ο Χουντίνι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Ehrich Weiss, ήταν γνωστός για την ικανότητά του να αντέχει σε οποιαδήποτε γροθιά. Στις 22 Οκτωβρίου του 1926, ένας φοιτητής από το πανεπιστήμιο McGill του Καναδά, γνωστός για την ικανότητά του στο μποξ, τον ρώτησε αν θα μπορούσε να του δώσει μια γροθιά στο στομάχι. Ο Χουντίνι δέχτηκε την πρόκληση, αλλά δυστυχώς ο νεαρός του έριξε την γροθιά προτού προλάβει ο Χουντίνι να “προετοιμαστεί” για το χτύπημα και, ως εκ τούτου, υπέστη εσωτερική βλάβη.

Η αιτία του θανάτου στο πιστοποιητικό θανάτου Χουντίνι αναφέρεται ως “περιτονίτιδα”. Αυτή είναι μια λοίμωξη του εσωτερικού τοιχώματος του κοιλιακού σάκου που συνήθως προκαλείται από ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης. Η κατάσταση απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα, αλλά δεν θεωρείται ότι είναι απειλητική για την ζωή, εφόσον αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά.

Λίγο μετά τη γροθιά, ο Χουντίνι είχε σοβαρό πόνο και ανέβασε πυρετό 40 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο, χρειάστηκαν τέσσερις γιατροί και σχεδόν μια εβδομάδα προτού καμφθεί η περηφάνια και το πείσμα του και επισκεφθεί ένα νοσοκομείο. Μέχρι τότε ήταν πολύ αργά και η ζημιά ήταν μη αναστρέψιμη…

http://www.medicaldaily.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτρωγε μόνο μπανάνες για 12 μέρες. Δείτε το αποτέλεσμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κανονικό VS ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τι ισχύει (ΒΙΝΤΕΟ)