Τι είχε πει προεκλογικά ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης στο studio του iatropedia!

  • Iatropedia
Για όλους και για όλα είχε απαντήσει πριν από περίπου 1,5 μήνα στο στούντιο του iatropedia.gr ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, καλεσμένος σε προεκλογικό debate.

Κατά τη διάρκεια του debate, με τον Παναγιώτη Ψυχάρη της παράταξης ''Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών'' και συντονίστρια την Δήμητρα Ευθυμιάδου, ο Γιώργος Πατούλης υπεραμύνθηκε το έργο του στον ΙΣΑ και απάντησε σε όλες τις αιχμές εναντίον του.

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Γιώργου Πατούλη και του Γιώργου Ελευθερίου, ο οποίος χθες στο πρώτο debate του iatropedia άφησε αιχμές εναντίον του.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη ο Γιώργος Ελευθερίου ''απουσίαζε από όλα τα Δ.Σ. του Συλλόγου ενώ δεν έχει θεσμικό ρόλο να μιλάει''.

Διευκρίνησε ωστόσο ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον κ. Ελευθερίου

Στις επικρίσεις που δέχεται ότι δεν είχε καμία ρήξη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα του κλάδου όπως οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, ο κ. Πατούλης ανέφερε με νόημα ότι άλλοι νομοθετούν και άλλοι αποφασίζουν.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι θα είμαστε σκληροί και με τον Μάκη Βορίδη αφού τελείωσε το τρίμηνο της αντίληψης των πραγμάτων.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι ο ΙΣΑ δεν ψηφίζει τους νόμους. Και κάλεσε άπαντες να αναλογιστούν πως ήταν πριν ο Σύλλογος και πως έχει γίνει τώρα.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ψυχάρης για το θέμα των γιατρών του πρώην ΙΚΑ επισήμανε ότι έπρεπε να είχαμε επιδείξει μια σκληρή στάση.

Κατά τα άλλα ο κ. Πατούλης υπεραμύνθηκε το έργο του στον ΙΣΑ λέγοντας ότι μέχρι σήμερα ο ΙΣΑ έχει εκδώσει 1400 Δελτία Τύπου και έχει σταθεί στο πλευρό των ανέργων , των στρατευομένων αλλά και των ειδικευομένων.

Απαντώντας για το κόστος του περιοδικού που εκδίδει ο ΙΣΑ ο κ. Πατούλης δήλωσε πως δεν έχει κανένα κόστος λόγω χορηγιών.

Αναφερόμενοι τόσο ο κ. Ψυχάρης όσο και ο κ. Πατούλης στην εισφορά των νέων γιατρών ανακοίνωσαν όσοι είναι άνεργοι δεν καταβάλλουν συνδρομή στον ΙΣΑ που ανέρχεται στα 90 ευρώ.

Για το νοικοκύρεμα του ΕΣΥ ο κ. Ψυχάρης είπε ότι δεν θα γίνει με απολύσεις αλλά ούτε και με την ΕΣΑΝ. Για τα φακελλάκια είναι παθογένειες που πρέπει να αντιμετωπισθούν.

Για το πλαφόν του ο κ. Ψυχάρης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ισοκατανομή στους γιατρούς .

Στο σημείο αυτό ο κ. Πατούλης είπε ότι δώσαμε γερό χαστούκι για το πλαφόν, το rebate και τα πρωτόκολλα με την νομική μας υπηρεσία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν θα τα καταφέρει στις αυξημένες υποχρεώσεις του ο κ. Πατούλης

δήλωσε πως κρινόμαστε από την αποτελεσματικότητα.

Ο ΙΣΑ ανέβασε την ποιότητα του έγινε Ευρωπαικός ενώ για το δήμο Αμαρουσίου υπενθύμισε πως εξελέγη από την πρώτη Κυριακή.

Καταλήγοντας ο κ. Ψυχάρης κατέστησε σαφές ότι δεν θα καθήσουμε ποτέ στο ίδιο τραπέζι με το Γερμανό Επίτροπο κ.Φούχτελ.

Δείτε εδώ το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κλινικάρχες» κατά υπουργών για τους ελέχγους! Τι λένε για τις παράνομες νοσηλείες

Εκλογές ΙΣΑ: Χρ. Τζερμιάς ''Το πειθαρχικό δεν πρέπει να είναι μόνο τιμωρός''!

Απίστευτο: Οι άνδρες…γεννούν στην Ελλάδα! Όλα τα σκάνδαλα που έδειξε ο έλεγχος στις ιδιωτικές κλινικές

Χαμός στο στούντιο του iatropedia.gr για τις εκλογές στον ΙΣΑ: Αιχμές και δηλητηριώδη βέλη κατά του Γ. Πατούλη