Τι δήλωσε στην ΕΔΕ ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική άδεια στον Επιθεωρητή Σταθμάρχη

  • Γιάννα Σουλάκη
Από επικουρικό γιατρό στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου έλαβε την αναρρωτική άδεια του ενός μήνα, ο Επιθεωρητής Σταθμάρχης την επομένη της ημέρας της τραγωδίας στα Τέμπη, επικαλούμενος πρόβλημα στη μέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, στην κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) ο επικουρικός Νευροχειρουργός του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου, ανέφερε πως ο Επιθεωρητής Σταθμάρχης τον επισκέφθηκε τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, επικαλούμενος πρόβλημα στη μέση του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σταθμάρχης δεν πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπου απευθύνονται όλοι οι ασθενείς για κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας.

Ο γιατρός υποστηρίζει πως εξέτασε τον Επιθεωρητή Σταθμάρχη πριν του χορηγήσει την άδεια ενός μήνα.

Επιμένει ότι λειτούργησε μετά από παραίνεση συναδέλφου του που του έκανε εξυπηρέτηση «καλή τη πίστει» και μόλις χθες, όπως λέει, συνειδητοποίησε σε ποιον έδωσε την άδεια.

Δείτε επίσης: Πλεύρης: Από το Νοσοκομείο Βόλου η αναρρωτική στον επιθεωρητή σταθμάρχη – Με «άνωθεν εντολή» η άδεια;

Διευθυντής Νευροχειρουργικής Νοσοκομείου Βόλου: «Δεν εμπλέκομαι»

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου, καθιστά υπεύθυνο για την υπογραφή στο χαρτί της αναρρωτικής εξ’ ολοκλήρου το γιατρό που τον υπέγραψε, αρνούμενος τις κατηγορίες πως έδωσε εντολή ο ίδιος.

Ο διευθυντής μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο Επιθεωρητής, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό, ο οποίος και εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του.