Τι δεν θα πρέπει να κάνετε όταν έχετε νεύρα;

  • Iatropedia
Λίγο το άγχος στη δουλειά, λίγο η οικονομική ανέχεια, λίγο οι απρόβλεπτες καταστάσεις και τα προβλήματα έχουν σαν συνέπεια να προκαλούνται νεύρα και ξεσπάσματα θυμού, πολλές φορές σε λάθος ανθρώπους. Δείτε τι δεν θα πρέπει να κάνετε όταν έχετε νεύρα

Μην ξεσπάτε στα Δίκτυα Κοινωνικής Δικτύωσης

Για να αποφύγετε τα παρατράγουδα καλό είναι συνιστούν οι ειδικοί όταν έχετε νεύρα και άκγος να μην ανεβάζετε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης πράγματα τα οποία θα μετανιώσετε μετα

Τα νεύρα φέρνουν παρορμητικό. Μην ξεχνάτε, όμως, πως τα γραπτά μένουν και όταν δηλώνετε κάτι δημοσίως, δεν μπορείτε εύκολα να το αναιρέσετε.

Μην καταναλώνετε αλκοόλ

Το αλκοόλ δημιουργεί το έδαφος για να αντιδράσετε περισσότερο παρορμητικά, απ’ όσο απαιτούν οι συνθήκες όταν είστε νευριασμένοι και τέτοιες συμπεριφορές σπάνια έχουν καλά αποτελέσματα.

Προσέξτε την πίεσή σας

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, το ρίσκο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου παραμένει αυξημένο έως και για δύο ώρες μετά από ένα «ξέσπασμα».

Μην πάτε για ύπνο με νεύρα

Επειδή στον ύπνο επεξεργαζόμαστε και παγιώνουμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε μέσα στην ημέρα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ενισχύσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα.

Μην οδηγείτε με νεύρα

Σύμφωνα με έρευνα, ο θυμός μειώνει την περιφερειακή όραση που είναι βασική για ασφαλή οδήγηση.

Μην ξεσπάτε

Σίγουρα είναι καλύτερο από το να κρατάτε το θυμό «μέσα σας», ωστόσο η τακτική αυτή ίσως κάνει τα πράγματα χειρότερα, αφού όταν εσείς ξεσπάτε κάποιος άλλος εκνευρίζεται ακόμα περισσότερο.

Μην τρώτε με νεύρα

Όταν πνίγουμε το θυμό σας τρώγοντας, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιλέξουμε κάτι μάλλον ανθυγιεινό και γεμάτο ζάχαρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγχος ή κατάθλιψη; Όλα τα σημάδια

Πέντε tips για να διώξτε το καθημερινό άγχος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν