Τι χάνει το Ταμείο γιατρών-φαρμακοποιών από το 2015!

  • Iatropedia
Με λιγότερα χρήματα θα πρέπει να δίνονται οι συντάξεις και τα εφάπαξ από το Ταμείο των Υγειονομικών μετά το 2015 καθώς η κυβέρνηση καταργεί τους κοινωνικούς πόρους βάση του μνημονίου

Χωρίς έναν βασικό κοινωνικό πόρο θα πρέπει να επιβιώσει το Ταμείο των γιατρών, των οδοντιάτρων, των κτηνιάτρων και των φαρμακοποιών από το 2015 καθώς το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές μας καταργεί τους φόρους υπέρ τρίτων.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι και το Ταμείο των γιατρών όπως και άλλων εργαζομένων θα χάσει ένα βασικό ετήσιο κονδύλι που ενίσχυε την καταβολή των συντάξεων αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας του ασφαλιστικού φορέα.

Συνολικά 25 κοινωνικοί πόροι καταργούνται ενώ οι υγειονομικοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρές δυσκολίες για να κρατήσουν όρθιο το Ταμείο τους.

Ειδικότερα το ΤΣΑΥ – ΕΤΑΑ χάνει τις εισφορές 0,29 ευρώ – 0,44 ευρώ για κάθε κρεβάτι ιδιωτικής κλινικής που εισέπραττε από όλη τη χώρα. Το μέτρο θα ισχύσει από 1/1/2015 σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Οι καταργήσεις αυτές πάντως δε θεωρούνται τυχαίες καθώς είναι γνωστό πως πρόθεση της τρόικας είναι στο τέλος να διατηρηθούν μόνο τρία Ταμεία. Των μισθωτών, των αγροτών και των ελευθεροεπαγγελματιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόντρας συνέχεια Άδωνι-Λουράντου με εξώδικα και προειδοποιήσεις! Τι άναψε φωτιές

Στο ΠΕΔΥ ούτε για… συνταγές! Τα αγκάθια του συστήματος

Δείτε ποια φάρμακα μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ!

Νέα φάρμακα ελεύθερα χωρίς συνταγή! Αυξήθηκαν τα ΜΗΣΥΦΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν