Τι απαντά η Ειρήνη Αγαπηδάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη για το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου

  • Iatropedia newsroom
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη
«Ο κ. Ανδρουλάκης δικαιώνει την επιλογή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αναβάθμιση υποδομών του ΕΣΥ από το 1983»

Άμεση απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη και στην παρέμβαση που έκανε μέσω social media για το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου έδωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Στην καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρουλάκη, για «ακατάλληλες υποδομές και ηρωικές προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», η κ. Αγαπηδάκη απάντησε:

«Χαίρομαι που ο κ. Ανδρουλάκης δικαιώνει την επιλογή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αναβάθμιση υποδομών του ΕΣΥ από το 1983. Και τον ευχαριστώ που μου δίνει την ευκαιρία να ενημερώσω εσάς αλλά και τον ίδιο, ότι η ανακαίνιση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου έχει ήδη συμβασιοποιηθεί, το έργο έχει προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, η μελέτη παραδίδεται τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εργασίες.
Γιατί ναι, ξέρουμε πως πρέπει να επενδύσουμε στις υποδομές του ΕΣΥ. Και αυτό ακριβώς κάνουμε, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Δηλαδή μέσω του «Ελλάδα 2.0» που ειρωνικά αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης αλλά κυριολεκτικά θα συμβάλλει στην πλήρη ανακαίνιση του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας σε λίγους μήνες.
Ελπίζω ο κ. Ανδρουλάκης να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον για το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου όταν το έργο τελειώσει. Θα τον περιμένω με χαρά στα εγκαίνια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έγραψε τα εξής:

«Υγεία 2.0! Το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου είναι η αποτύπωση της κατάστασης της δημόσιας υγείας στη χώρα μας εν έτει 2024. Ακατάλληλες υποδομές, ηρωικές προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η κυβέρνηση επιχειρεί με μπαλώματα να απαντήσει στα τεράστια προβλήματα του ΕΣΥ, που η ίδια συσσώρευσε. Μετά από το σοκ της πανδημίας, στην οποία όλοι αναγνωρίσαμε την ανάγκη ενός εύρωστου Εθνικού Συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση εμμένει στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του. Το ΕΣΥ είναι έργο ΠΑΣΟΚ, η αναγέννηση του είναι προτεραιότητά μας με ένα 10ετές σχέδιο, ώστε να φτιαχτεί οριζόντια και παντού στη χώρα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να αναγνωρισθεί η προσφορά του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με αύξηση των μισθών και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε μωρά νεκρά από κοκκύτη στην Αγγλία, χιλιάδες κρούσματα το πρώτο τρίμηνο του 2024

Επίμονη ζάλη: Τι συμβαίνει όταν νιώθετε συνεχώς πως χάνετε την ισορροπία σας

Πως το αβοκάντο μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 στις γυναίκες