Τι αλλάζει στον γυναικείο οργασμό ανά ηλικία

  • Iatropedia
Μπορεί οι γυναίκες να ωριμάζουν πολύ νωρίτερα από τους άνδρες αλλά στο σεξ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Όπως έχουν αποδείξει επιστημονικές έρευνες, οι γυναίκες απελευθερώνονται στο σεξ μετά από μια ηλικία σε αντίθεση με τους άνδρες οι οποίοι φαίνεται ότι μπαίνουν στο παιχνίδι πολύ πιο νωρίς.

Και για του λόγου του αληθές έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο sex roles έδειξε ότι οι γυναίκες σε μικρές ηλικίες , οπότε δεν έχουν σεξουαλική εμπειρία, δεν βιώνουν οργασμό.

Δείτε τι έδειξε η έρευνα ανά ηλικία:

Στα 20

Στην ηλικία αυτή, τα οιστρογόνα ενώ είναι αυξημένα και οι σεξουαλικές ορμές είναι στα ύψη, οι γυναίκες δεν νιώθουν σεξουαλική ικανοποίηση. Το πρόβλημα επιδεινώνεται και από την έλλειψη εμπειριών.

Στα 30

Στα 30 τους χρόνια πραγματικά οι γυναίκες ξαναγεννιούνται σεξουαλικά. Διεκδικούν την σεξουαλική τους ικανοποίηση και δεν διστάζουν να συζητήσουν ανοικτά με το έτερο ήμισυ τι είναι αυτό που θέλουν στο σεξ.

Στα 40

Στα 40 η πλειονότητα των γυναικών μεταμορφώνονται σεξουαλικά. Έχουν ξεπεράσει τα ταμπού και τους ψυχολογικούς ενδοιασμούς στο σεξ και έτσι απολαμβάνουν την σεξουαλική ικανοποίηση χωρίς ενοχές. Την ίδια στιγμή έχουν αποδεχθεί τις όποιες ατέλειες στο σώμα τους και είναι απόλυτα εξοικειωμένες με αυτό.

Στα 50

Εξαιτίας των σωματικών και ψυχολογικών αλλαγών λόγω της εμμηνόπαυσης, οι γυναίκες γίνονται πιο ανασφαλείς και ευάλωτες.

Η σεξουαλική ζωή δεν είναι όπως τις προηγούμενες δεκαετίες αφού το 30% των γυναικών δεν έχει διάθεση για σεξ ενώ αντιμετωπίζει και το πρόβλημα κολπικής ξηρότητα με σύνεπεια ο οργασμός να μπαίνει σε τελευταία μοίρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κόβει τη διάθεση για σεξ: Έρευνα

Τι ντρέπεται να ρωτήσει μια γυναίκα για το σεξ