Θρίλερ: Μεγαλώνει η μαύρη λίστα του Aids. Συνολικά 12 ιερόδουλες μολυσμένες!

  • Iatropedia
Πάνω από 1000 άνδρες τηλεφώνησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να λάβουν οδηγίες καθώς είχαν συνευρεθεί με τις οροθετικές εκδιδόμενες, κάποιοι εξ αυτών χωρίς προφύλαξη. Το ξημερώματα της Τρίτης εντοπίσθηκαν άλλες 11 περιπτώσεις ιερόδουλων γυναικών στην περιοχή Π.Ράλλη που ήταν φορείς του Aids κατά τη διάρκεια ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας. Σε ειδική Μονάδα λοιμώξεων παραπέμφθηκαν απο το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Φόβο και ανησυχία προκαλούν ακόμη και στους επιστήμονες τα συνεχή περιστατικά με Aids που εντοπίζονται τα τελευταία 24ωρα σε ιερόδουλες στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη οι ειδικοί μετρούν μαζί με την 22χρονη Ρωσίδα 12 περιπτώσεις γυναικών που έφεραν τον ιό και έκαναν σεξ ακόμη και χωρίς προφύλαξη. Πρόκειται για 10 Ελληνίδες και μία ιερόδουλη Βουλγαρικής καταγωγής, που εκδίδονταν παράνομα και παραπέμφθηκαν απο τους λοιμωξιολόγους σε ειδικές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να ξεκινήσουν θεραπευτική αγωγή.

Σε ότι αφορά στην υπόθεση της 22χρονης Ρωσίδας που συνευρίσκονταν με δεκάδες νεαρούς άνδρες χωρίς προφύλαξη, προφυλακίστηκε με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Πάντως ήδη πάνω από 700 άνδρες επικοινώνησαν με το ΚΕΕΛΠΝΟ για πληροφορίες καθώς είχαν συνευρεθεί με τη Ρωσίδα ιερόδουλη και όπως σημειώνεται από το υπουργείο Υγείας: «έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή για το AIDS και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., πάνω από 700 που είχαν κατά δήλωσή τους απροφύλακτη επαφή με την ανωτέρω εργαζόμενη προκειμένου να λάβουν οδηγίες, λόγω πιθανής έκθεσής τους στον ιό HIV. Στο 60% αυτών έχει συστηθεί να απευθυνθούν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων για περαιτέρω διερεύνηση. Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες με την ως άνω εργαζόμενη, κρίθηκε από τους γιατρούς των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση».

Στο μεταξύ οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζονται με τις κινητές μονάδες και σε άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας όπως τον Άγιο Παντελεήμονα, την πλατεία Αμερικής και Μεταξουργείου, κατ’ εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων»(ΦΕΚ Β’ 1002/2-4-2012).

Τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ διενεργούν ελέγχους σε οίκους ανοχής, σε υπαίθριους χώρους με εκδιδόμενα άτομα, σε καταλύματα μεταναστών.

Επιπροσθέτως, οι κινητές μονάδες επιτηρούν υγειονομικά το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Επίσης ελέχθησαν έως σήμερα και χώροι όπου οι συνθήκες διαβίωσης μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή για τη υγεία των διαμενόντων εκεί που είναι κυρίως λαθρομετανάστες. Εξετάστηκαν συγκεκριμένα οκτώ πολυκατοικίες και βρέθηκαν σε 11 διαμερίσματα 115 αλλοδαποί, από τους οποίους 39 στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι εξετάστηκαν από τα υγειονομικά κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με αφορμή τη δραματική αύξηση του Aids στη χώρα μας που ξεπερνά το 1250% ιδιαίτερα στα εκδιδόμενα άτομα και τους χρήστες ναρκωτικών το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. εφιστά την προσοχή του γενικού πληθυσμού και υπενθυμίζει:

• O HIV μεταδίδεται μέσω της ανταλλαγής συγκεκριμένων υγρών τα οποία είναι

1. Αίμα

2. Σπέρμα

3. Προσπερματικά υγρά

4. Κολπικά υγρά

5. Μητρικό γάλα

• Επικίνδυνες συμπεριφορές για τη μετάδοση του ιού HIV αποτελούν:

1. Σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη

2. Κοινή χρήση αιχμηρών αντικειμένων

3. Από τη μητέρα με HIV AIDS στο νεογνό

• Τρόποι προφύλαξης:

1. Χρήση προφυλακτικού σε κάθε είδους σεξουαλική επαφή από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της επαφής, αλλάζοντας προφυλακτικό για κάθε διαφορετική επαφή

2. Αποφυγή κοινής χρήσης αιχμηρών αντικειμένων και κυρίως συρίγγων

3. Αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση δύο μη μολυσμένων συντρόφων

4. Προγεννητικός έλεγχος στη μη μολυσμένη γυναίκα

• Το τεστ για το HIV AIDS μπορεί να πραγματοποιηθεί στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων, δωρεάν καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βάθη.

Για περισσότερες πληροφορίες για το τεστ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων ή την τηλεφωνική γραμμή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για ανώνυμη και εμπιστευτική πληροφόρηση.

• στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222

• στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054

• Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054 , 210 5222339

Αναφορικά με γενικές πληροφορίες για την HIV λοίμωξη απευθυνθείτε επίσης :

• Τηλεφωνικό Κέντρο ΚΕΕΛΠΝΟ : 210-5212000 – www.keelpno.gr

• Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (e-mail) : info@keelpno.gr

• ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139

• Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222

• Γραμμή για τη Δημόσια Υγεία ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Επιχειρήσεων):210-5212054

• ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν