Θρίλερ με την πληρωμή των εφημεριών! Τέλος Απριλίου και βλέπουμε…

  • Iatropedia
Κι όμως! Δεν πληρώνονται ακόμα οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών λόγω άλλων προβλημάτων!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σταυρόλεξο για γερούς λύτες είναι το ζήτημα ης καταβολής των εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς παρά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που λύνει βασικά προβλήματα, δεν διαφαίνεται άμεσα η λύση…

Η περίπλοκη διαδικασία που εκνευρίζει τους γιατρούς και εξωθεί τα πράγματα στα άκρα, έχει ως εξής: Μετά την έγκριση των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και του υπουργείου Υγείας, πρέπει να ενταλματοποιηθούν τα χρήματα. Στην συνέχεια ο αρμόδιος πάρεδρος δίνει την έγκρισή του και στέλνει για νέα έγκριση τα έγγραφα στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Και δεν φτάνει αυτό, αλλά όπως καταγγέλλει ο κ. Ηλίας Σιώρας που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) και πρόεδρος εργαζομένων στο ΓΝΑ “Ευαγγελισμός”, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθεί το προσωπικό πριν τα τέλη Απριλίου!

“Δυστυχώς αυτό γινόταν πάντα”, εξηγεί ο κ. Σιώρας προσθέτοντας ότι εκκρεμεί και η πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών από τον Απρίλιο του 2014.

Ειδικά γαι τον «Ευαγγελισμό», ο κ. Σιώρας εξηγεί ότι το κονδύλι για τις υπερωρίες του νοσηλευτικού προσωπικού, από 150.000 ευρώ το μήνα που ήταν το 2014, έχει μειωθεί στις 120.000 ευρώ για το 2015.

Το αντίστοιχο ποσό για βιολόγους, χημικούς, βιοφυσικούς από 42.000 ευρώ, μειώνεται στις 34.000 ευρώ. Κι αυτό σημαίνει ότι κάποιες υπερωρίες θα μείνουν απλήρωτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σήριαλ με τις εφημερίες… Υπάρχουν πρακτικά προβλήματα να ξεπεραστούν