Θετική συνάντηση των ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κλινικών με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κα. Θεανώ Καρποδινη πραγματοποίησε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών ΠΕΙΚ.

Κατά την διάρκεια της συζητήθηκε η συνεργασία με τον Οργανισμό στο θέμα της παραχώρησης κλινών ΜΕΘ στο ΕΚΑΒ-ΕΚΑΠΥ, η ημερήσια αποζημίωση για την ΜΕΘ, η αναγκαία τροποποίηση με Υπουργική απόφαση του Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ ο οποίος εμπεριέχει στρεβλώσεις και αντικρουόμενες θέσεις από παράγραφο σε παράγραφο, η ολοκλήρωση της μηχανογραφικής εφαρμογής διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ, οι περικοπές του ιατρικού ελεγχου και οι υποβαλλόμενες ενστάσεις, η παραχώρηση κλινών Γ΄Θέσης των Κλινικών χωρίς οικονομική επιβάρυνση του ασθενή, η επικείμενη μείωση του ΦΠΑ με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η δημόσια διαβούλευση για τον νέο ΕΚΠΥ πριν την δημοσίευση του καθώς και η αναγκαιότητα της υπογραφής νέας σύμβασης μετά την τροποποίηση του ΕΚΠΥ.

Σε όλα τα θέματα υπήρξε συμφωνία των εκπροσώπων των Κλινικών με την κυρία Αντιπρόεδρο η οποία επέδειξε διάθεση άμεσης επίλυσης των προβλημάτων και συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος κάθε Κλινική της ΠΕΙΚ θα δηλώσει τις κλίνες ΜΕΘ που θα παραχωρήσει στο ΕΚΑΒ ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαχείριση τους και η έλλειψη διαθέσιμων κενών κλινών ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν