Θεσσαλονίκη: Ελπίδα για ανάκαμψη των μονάδων υγείας ο ιατρικός τουρισμός

  • Iatropedia
Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του οικείου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων με σκοπό την οργανωμένη προσέλκυση ασθενών από όμορες χώρες.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Πρόκειται για Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με κύριο μέτοχο τον ΙΣΘ και μετόχους το ΑΧΕΠΑ την Ορθοδοντική Εταιρεία όπως και νομικά και φυσικά πρόσωπα.

«Η Ελλάδα δεν παρέχει πολύ φτηνές υπηρεσίες υγείας για να προσελκύει ανθρώπους. Η παροχή υπηρεσιών έχει δυσκολίες. Άλλος ταξιδεύει για να βρει φτηνότερες υπηρεσίες υγείας και άλλος γιατί δεν υπάρχουν στη χώρα του οι υπηρεσίες που έχει ανάγκη. Οι υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα είναι φτηνότερες από τη Βόρεια Ευρώπη και την Αμερική και είναι καλύτερες από τις παρεχόμενες στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Για παράδειγμα, ένα Αλβανός θα έρθει στην Ελλάδα για μια εγχείριση καρδιάς. Να μην ξεχνάμε ότι Έλληνες γιατροί πήγαν στα Σκόπια για να χειρουργήσουν τον Γκλιγκόροφ. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει νομικό πλεονέκτημα όσον αφορά τις μονάδες υποβοηθούμενες αναπαραγωγής, γιατί υπάρχουν ευρύτερες δυνατότητες από ό,τι στην Κεντρική Ευρώπη και από ό,τι στον μουσουλμανικό κόσμο, όπου κάτι τέτοιο απαγορεύεται», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όπως τόνισε εξάλλου, για να αποκτήσει η χώρα μας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στον χώρο των υπηρεσιών υγείας, θα πρέπει να τεθούν αυστηρότερες προδιαγραφές και αυτό να προβάλλεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «άρρωστο» ΕΣΥ βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό! Πόσοι τουρίστες θα χαθούν από τα προβληματικά νοσοκομεία

Υπήρχαν SPA στην αρχαιότητα;