Θεσσαλία – Φ. Σερέτης: 32 γαστρεντερίτιδες και 86 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού – 1 θάνατος από λεπτοσπείρωση

  • Γιάννα Σουλάκη
Σερέτης
Η νεότερη ενημέρωση για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, λοίμωξης του αναπνευστικού, λεπτοσπείρωσης και ιού του Δυτικού Νείλου στον θεσσαλικό κάμπο.

Αυξημένες εμφανίζονται οι αναπνευστικές λοιμώξεις στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τη νεότερη σημερινή (29/09) ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας, στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη, «Κατεγράφησαν 32 νέα κρούσματα γαστρεντερίδας και 86 λοίμωξης του αναπνευστικού», υπογράμμισε.

Σαραντα εννέα (49) κρούσματα έχουν βρεθεί συνολικά θετικά στη νόσο COVID-19, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας μεταξύ κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και αναπνευστικού, χωρίς όμως, να ξεπερνούν τα αναμενόμενα.

Ως προς τις νοσηλείες υπήρξαν 6 νέες νοσηλείες κρουσμάτων με συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα και 15 με λοίμωξη του αναπνευστικού.

«Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης ανέρχεται στα 9ένας ασθενής εκ των οποίων έχει καταλήξει και δύο νοσηλεύονται. Συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού έναντι του τετάνου και της ηπατίτιδας Α. Μέχρι το πρωί, έχουν πραγματοποιηθεί 1.761 εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και 164 εμβολιασμοί σε παιδιά έναντι της ηπατίτιδας Α», ανέφερε ο κ. Σερέτης, μεταξύ άλλων.

Ως προς την εντομολογική επιτήρηση, εντοπίστηκε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στα Τρίκαλα, και για τον λόγο αυτό ελήφθησαν στοχευμένα μέτρα στη συγκεκριμένη περιοχή. Συνεχίζεται ο έλεγχος και η επιτήρηση των κουνουπιών στις πληγείσες περιοχές.