Θέση επικουρικού για… ανιψιό οδοντίατρο που δικαιούται ωστόσο την πρόσληψη

  • Iatropedia
Στις 15 Ιουνίου λίγο πριν από την έναρξη της πορείας μας προς την χρεοκοπία, διορίστηκε ο ανιψιός του υπουργού Υγείας σε θέση επικουρικού στο ΕΣΥ. Παρόλα αυτά, το ρεπορτάζ του iatropedia αποκάλυψε ότι η περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου εμπίπτει σε ειδικές διατάξεις για άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας. Και την θέση την δικαιούτο ούτως ή άλλως ενώ έχει υπηρετήσει κι άλλες 5 φορές ως επικουρικός οδοντίατρος σε άλλα νοσοκομεία...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Ελευθέριος Κουρουμπλής, ανιψιός του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, διορίστηκε ως επικουρικός οδοντίατρος για την «κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝΑ ΕΛΠΙΣ», με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ο υπουργός εγκαλείται κυρίως επειδή προκήρυξε θέση επικουρικού οδοντιάτρου στο εν λόγω νοσοκομείο χωρίς να φροντίσει και για την κάλυψη των υπόλοιπων κενών θέσεων, όπως αυτή στην χειρουργική κλινική όπου υπηρετούν 2 μόνιμοι, 1 επικουρικός και 1 με απόσπαση οι οποίοι δύσκολα βγάζουν όλες τις βάρδιες και τις εφημερίες.

Η προκηρύξει τη θέσεως επικουρικού οδοντιάτρου στο «Ελπίς» θεωρείται ως εκ τούτου «φωτογραφικού χαρακτήρα», καθώς δεν εμφανίστηκε καν άλλος υποψήφιος που να πληρεί τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Δείτε εδώ την απόφαση: