Θεμιστοκλέους: Τον Μάιο θα ξεκινήσουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

  • Iatropedia newsroom
απογευματινά χειρουργεία
Το κονδύλι που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει να εξασφαλίσει για τα απογευματινά χειρουργεία ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Εντός του Μαϊου θα αρχίσουν τα απογευματινά χειρουργεία με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, ο Υφυπουργός δήλωσε πως τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία θα γίνουν κατά προτεραιότητα σε ασθενείς που είναι μεγάλο χρονικό διάστημα σε αναμονή για χειρουργείο.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει επισημάνει πως η βρίσκεται στην τελική ευθεία η υλοποίηση του σχεδίου για τα 50.000 δωρεάν χειρουργεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δείτε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ιδιώτης χειρουργός θα πληρώνει το ΕΣΥ για να κάνει χρήση χειρουργικής αίθουσας

Το κονδύλι που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει να εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Οι επεμβάσεις αυτές θα γίνουν στο διάστημα που θα «τρέχουν» τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή θα εκτελεστούν έως τον Δεκέμβριο του 2025.

Φωτογραφία iStock

Διαβάστε επίσης: Απογευματινά χειρουργεία – Έρχεται νέα καινοτομία: Χειρουργικές ομάδες θα ‘περιοδεύουν’ σε Νοσοκομεία της χώρας