Θεμιστοκλέους – κακοκαιρία: Πώς θα επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβολιασμοί
Στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για τον επαναπρογραμματισμό των εμβολιασμών κατά της Covid-19 που χάνονται, εξαιτίας του ότι οι πολίτες δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα εμβολιαστικά κέντρα λόγω της κακοκαιρίας, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, οι εμβολιασμοί στους νομούς Αττικής και Εύβοιας, σήμερα από τις 15:00 και μετά και για όλη την αυριανή ημέρα, αναστέλλονται. Το κλείσιμο των εμβολιαστικών κέντρων σε αυτές τις περιοχές αφορά 40.000 πολίτες που είχαν κλείσει ραντεβού μόνο για την Αττική, και ακόμη 2.500 πολίτες στην Εύβοια, ενώ τα διαθέσιμα ραντεβού από την Τετάρτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 85.000, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για τον επαναπρογραμματισμό του εμβολιασμού τους, οι πολίτες θα λάβουν ενημερωτικό SMS, στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει όταν έκλεισαν το ραντεβού.

Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς παιδιών

Όσον αφορά τα παιδιατρικά εμβόλια, ήδη από εχθές ανεστάλησαν οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και επαναπρογραμματίστηκαν για την Πέμπτη 27/1 και για την Παρασκευή 28/1.

Σχετικά με τα υπόλοιπα παιδιατρικά εμβόλια, για τα οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού έτσι ώστε να επαναπρογραμματιστούν από τους γονείς, «επεξεργαζόμαστε λύση την οποία θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ώρες», ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας που ενδεχομένως παρατηρηθούν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, οι πολίτες μπορούν να ακυρώσουν το ραντεβού τους στο σύστημα και να επαναπρογραμματίσουν ένα νέο ραντεβού τις επόμενες ημέρες.