Θεμιστοκλέους: Άνοιξε η πλατφόρμα με 120.000 νέα ραντεβού για παιδιά 5-11 ετών

  • Γιάννα Σουλάκη
γρίπη
Νέες δόσεις παιδιατρικών εμβολίων αναμένεται να παραλάβει η χώρα μας και για τον λόγο αυτό απελευθερώθηκαν σήμερα Δευτέρα 27/12, επιπλέον 120.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών από 5 έως 11 ετών.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 3 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα παραλάβει νέες παρτίδες παιδιατρικών εμβολίων.

Στη συνέχεια έκανε έναν απολογισμό του ενός έτους που κλείνει σήμερα, το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία»:

«Κλείνουμε σήμερα ένα χρόνο από τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας. Σήμερα έχουν γίνει 17.060.000 εμβολιασμοί και 7,5 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (66% του γενικού πληθυσμού) και 75,6% επί των δικαιούχων έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Ο ίδιος εξήγησε ότι σύμφωνα με μελέτες, περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας θα είχαν χάσει τη ζωή τους χωρίς τα εμβόλια.

Εμβολιαστικό Πρόγραμμα «Ελευθερία»: Ο απολογισμός ενός έτους

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξε την δυνατότητα εμβολιασμού αναμνηστικής δόσης στους 18 και άνω και υιοθέτησε τους τρεις μήνες ως μεσοδιάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης. Εφάρμοσε υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, πριν την έλευση της μετάλλαξης «Όμικρον».

Εφάρμοσε το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού και ήδη έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 40.000 εμβολιασμοί. Περισσότερες από 300 κινητές μονάδες σε καθημερινή βάση εμβολιάζουν πολίτες σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, βασίστηκε σε τρεις πυλώνες: την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, τη δημιουργία ενός συστήματος πλήρως ψηφιοποιημένου και την ασφάλεια στη διαδικασία και στην διενέργεια των εμβολιασμών.