Θάνος Πλεύρης: «Στο Νοσοκομείο της Κω υπηρετούν 7 γενικοί γιατροί που καλύπτουν τις ανάγκες»

  • Γιάννα Σουλάκη
γιατροί
Απάντηση στις καταγγελίες για το Νοσοκομείο της Κω, στο οποίο εδώ και 10 μήνες δεν υπάρχει γιατρός παθολόγος, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας και ο Θάνος Πλεύρης.

Το εξαιρετικά σοβαρό αυτό ζήτημα αναδείχτηκε εκ νέου, αυτήν τη φορά μέσα από την πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Εδώ και περίπου δέκα μήνες το νοσοκομείο του νησιού είναι χωρίς παθολόγο. Έτσι όταν πηγαίνει ένα ασθενής στο νοσοκομείο, στα έκτακτα περιστατικά καλείται να φέρει μαζί του και έναν ιδιώτη γιατρό, που πληρώνει ο ασθενής.

Παράλληλα, υπάρχουν ελλείψεις και σε πολλές άλλες ειδικότητες γιατρών, επιπλέον υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος και πολλοί τοκετοί γίνονται από ιδιώτες γιατρούς από όσες οικογένειες μπορούν να πληρώσουν το κόστος.

Δείτε επίσης: Χωρίς παθολόγο εδώ και 10 μήνες το νοσοκομείο της Κω

Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας

Απαντώντας στις καταγγελίες το Υπουργείο Υγείας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στο νοσοκομείο της Κω υπηρετούν 179 εργαζόμενοι εκ των οποίων 35 γιατροί και 79 νοσηλευτές. Ειδικά για την έλλειψη παθολόγων έχει γίνει μετακίνηση από άλλη νοσηλευτική δομή της 2ης ΥΠΕ παθολόγου που καλύπτει τις ανάγκες ενώ έχουν προκηρυχθεί και 2 θέσεις παθολόγων. Στο παρελθόν είχαν προκηρυχθεί εκ νέου οι θέσεις και οι προκηρύξεις είχαν αποβεί άγονες. Στο συγκεκριμένο ωστόσο νοσοκομείο υπηρετούν και επτά γενικοί γιατροί, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Παράλληλα ειδικά για το καλοκαίρι έχει γίνει πρόσκληση για γιατρούς με επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ τον μήνα πέρα του μισθού. Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στελέχωσης στα νησιά μας, με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών των ακριτικών μας νησιών παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ σε κάθε γιατρό τον μήνα και 1.200 ευρώ σε κάθε νοσηλευτή πλέον των μισθών που λαμβάνουν για κάθε μετακίνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν