Χωρίς παθολόγο εδώ και 10 μήνες το νοσοκομείο της Κω

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
υποστελέχωση
"Διαχρονική η υποστελέχωση" λέει ο υποδιοικητής του νοσοκομείου.

Το εξαιρετικά σοβαρό αυτό ζήτημα αναδείχτηκε εκ νέου, αυτήν τη φορά μέσα από την πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Εδώ και περίπου δέκα μήνες το νοσοκομείο του νησιού είναι χωρίς παθολόγο. Έτσι όταν πηγαίνει ένα ασθενής στο νοσοκομείο, στα έκτακτα περιστατικά καλείται να φέρει μαζί του και έναν ιδιώτη γιατρό, που πληρώνει ο ασθενής.

Παράλληλα, υπάρχουν ελλείψεις και σε πολλές άλλες ειδικότητες γιατρών, επιπλέον υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος και πολλοί τοκετοί γίνονται από ιδιώτες γιατρούς από όσες οικογένειες μπορούν να πληρώσουν το κόστος.

Υπάρχει μόνο ένας ακτινολόγος στο νησί, και όλα αυτά δημιουργούν μία τεράστια ανασφάλεια από στους κατοίκους.

Οι Τούρκοι κάνουν ελκυστικά πακέτα για περίθαλψη απέναντι στην Αλικαρνασσό

Από την άλλη, «έτρεξε» μία διαφημιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου καλεί τους κατοίκου στην Κω να μεταβούν στην Αλικαρνασσό μέχρι και με δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σε υπερσύγχρονες κλινικές και με προσωπικό που μιλάει ελληνικά.

Η Γαρυφαλλιά Καρανάσιου, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Κω μίλησε στην εκπομπή.

«Η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε μία νεφρολόγο, το προσωπικό δεν φθάνει και υπάρχει ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί».

Επίσης, η κα Καρανάσιου τόνισε ότι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο της υγείας τα έχουν επισημάνει αρκετές φορές, αλλά δεν έχε υπάρξει καμία πρόσληψη σε καμία ειδικότητα.

Η Πόπη Ζερβού, κάτοικος νησιού περιέγραψε: «Πριν λίγα χρόνια χρειάστηκε να πάω στα έκτακτα στο νοσοκομείο και χρειαζόμουν νευρολόγο, δεν υπήρχε ούτε παθολόγος με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνει διακομιδή στην Ρόδο για κάτι απλό. Δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο».

«Διαχρονική η υποστελέχωση του νοσοκομείου της Κω», λέει ο υποδιοικητής του νοσοκομείου

Ο υποδιοικητής του νοσοκομείου της Κω, Ηλίας Χρυσόπουλος έκανε παρέμβαση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει και την υποστελέχωση του νοσοκομείου.

«Ζήτησα να κάνω μία παρέμβαση γιατί το πρόβλημα δεν είναι τώρα είναι διαχρονικό. Η υποστελέχωση του νοσοκομείου δεν είναι ένα τωρινό φαινόμενο, εμείς έχουμε κάνει έως τώρα τουλάχιστον 4 προκηρύξεις για παθολόγο, οι οποίες κατέστησαν άγονες.

Πάλι χθες προκηρύχθηκε θέση και αυτή θα είναι άγονη. Ο λόγος που δεν έρχονται οι γιατροί είναι πολλοί και όχι μόνο οικονομικοί. Ο δήμος μας επιδοτεί με 450 ευρώ μηνιαίως τους γιατρούς που έρχονται στην Κω καλύπτοντας τους τη στέγαση.

Τα επισιτιστικά καταστήματα αποφάσισαν να επιδοτήσουν με 300 ευρώ τους γιατρούς που θα έρθουν στο νησί της Κω. Άρα το θέμα δεν είναι οικονομικό, είναι πολλαπλά τα προβλήματα. Είναι παθογένειες ετών«, επεσήμανε σε παρέμβασή του ο υποδιοικητής του νοσοκομείου της Κω, Ηλίας Χρυσόπουλος.

Πηγή: https://www.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν