Θάνος Πλεύρης: Σταθερή η κατάσταση της Υγείας του και οι ανακοινώσεις δίνουν και παίρνουν…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Δεν συνδέεται η σημερινή εξέλιξη της υγείας του κυρίου Αθ. Πλεύρη με την προ 4 εβδομάδων νοσηλεία του στο Mediterraneo Hospital" ανέφεραν χθες το βράδυ σε ένα κάπως ετεροχρονισμένο δελτίο τύπου (καθώς ο κ. Πλεύρης είναι στην ΜΕΘ από την Κυριακή), από το νοσοκομείο που υποβλήθηκε προ μηνός στην πρώτη επέμβαση. Εν τω μεταξύ, τα νέα είναι σχετικώς αισιόδοξα από το Ιατρικό Κέντρο - το μόνο που δεν εξέδωσε χθες δελτίο τύπου- αφού ο Θάνος Πλεύρης είναι απύρετος, δηλαδή δείχνει να έχει αντιμετωπίσει ο οργανισμός του την λοίμωξη... Από την άλλη πλευρά, η ΕΙΝΑΠ ζητεί ψυχραιμία και διασταύρωση των ειδήσεων που αφορούν στην υγεία του άτυχου δικηγόρου και πολιτευτή της ΝΔ.

Το πιο σημαντικό είναι η κατάσταση της υγείας του Θάνου Πλεύρη που κι αν δεν δείχνει σαφή και μεγάλα σημάδια βελτίωσης, πάντως δείχνει ότι ο οργανισμός του ανταποκρίνεται σχετικώς καλά δεδομένης της σηψαιμίας που υπέστη.

Χθες ήρθε το δελτίο τύπου του νοσοκομείου Meditarraneo να προστεθεί στις πληροφορίες για το θέμα που έχει σοκάρει φίλους και …εχθρούς του ασθενούς. Στο δελτίο τύπου αναφέρονται κατά λέξη τα εξής:

«Δεν συνδέεται η σημερινή εξέλιξη της υγείας του κυρίου Αθ. Πλεύρη με την προ 4 εβδομάδων νοσηλεία του στο Mediterraneo Hospital.

Ο κ. Αθανάσιος  Πλεύρης  υπεβλήθη σε μία προγραμματισμένη από τον θεράποντα ιατρό του  μικρή αγγειοχειρουργική επέμβαση στο αριστερό κάτω άκρο, πριν από 4 εβδομάδες περίπου.

Μετά από ολιγόωρη παραμονή  εξήλθε από το νοσηλευτήριο σε άριστη κατάσταση, διατυπώνοντας και εγγράφως τις ευχαριστίες του, καθώς και την απόλυτη ικανοποίησή του από το επίπεδο των παρασχεθεισών υπηρεσιών μας.

Η  παρακολούθηση της πορείας της υγείας του στη συνέχεια  δεν πραγματοποιήθηκε στο Μediterraneo Hospital. Για την άσχημη εξέλιξή της ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά μέσα από δημοσιεύματα.

Δεν έχουμε πληροφορίες για το τι μεσολάβησε από την έξοδο του κ. Πλεύρη έως την εισαγωγή του σε άλλη ιδιωτική Κλινική 22 ημέρες αργότερα. Συνεπώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους πράξεις έγιναν σε Δημόσιο ή άλλο Ιδιωτικό Νοσοκομείο και από ποιον, που να προκάλεσαν αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση δε συνδέεται με τη νοσηλεία του στο Mediterraneo.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την εξέλιξη της υγείας του κ. Πλεύρη , συμπάσχουμε με τους οικείους του και ευχόμαστε  ταχεία ανάρρωση».

Αλλά την σκυτάλη των ανακοινώσεων είχε λάβει νωρίτερα η ΕΙΝΑΠ τα μέλη της οποίας «μάλωσαν» εν πολλοίς συναδέλφους για τα ρεπορτάζ τους και την αναφορά σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς. Αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας  Πειραιά μεταξύ άλλων:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με αφορμή τη δημοσιότητα σχετικά με την περιπέτεια υγείας του Θάνου Πλεύρη, διαπιστώνει ιδιαίτερα αρνητικά φαινόμενα που, δυστυχώς επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε φορά που κάποιος επώνυμος ασθενεί.

Είναι αυτονόητο πως όταν ο οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα υγείας, θα πρέπει όλοι να εύχονται ευοίωνη εξέλιξη και να συμπαραστέκονται στις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, ανεξάρτητα από την κοινωνική – οικονομική κατάσταση, φυλή, ιθαγένεια ή πολιτική τοποθέτηση του οποιουδήποτε ασθενούς. Είναι απαράδεκτο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές να επιδίδονται σε «λάιφ στάιλ» κουτσομπολίστικες αναφορές σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, χωρίς μάλιστα την έγκριση των οικείων του. Ιδιαίτερα απαράδεκτη ήταν πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή 15/11/16 όπου γνωστός δημοσιογράφος συκοφαντούσε με αντιδεοντολογικό τρόπο συλλήβδην τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ αν είχε κάνει, ως όφειλε, στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα  θα ήξερε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρχική αγγειοχειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική (χωρίς αυτό, βέβαια, να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία)».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν