Θάνος Δημόπουλος: Λίγες ημέρες υπουργός Υγείας αλλά με πρωτοβουλίες και όρεξη για προσφορά

  • Iatropedia
Με πρωτοβουλία του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, Θάνου Δημόπουλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με το νέο αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιο Γιαννόπουλο για το θέμα των μεταναστών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στο επίκεντρο της συζήτησης που διεξήχθη ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης και οι άμεσες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν.

Ως εκ τούτου, αποφάσισαν την αποστολή της κινητής μονάδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στο νησί της Κω, προκειμένου να αναπτύξει δράσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης, της συμβουλευτικής και κοινωνικής υγείας, καθώς και της παραγωγής υγείας στο ακριτικό νησί, το οποίο δοκιμάζεται από τα έντονα μεταναστευτικά ρεύματα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Η σύγκλιση και μόνο μιας τέτοιας συνάντησης με την πρωτοβουλία του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας που γνωρίζει ότι η θητεία του λήγει σε λίγες εβδομάδες, είναι ένα δείγμα «υγείας» στο πολιτικό μας σύστημα που σπάνια βλέπουμε…