Θάνατος 9χρονης – Διδυμότειχο: «Ιδιαίτερα επιθετικός στρεπτόκοκκος», λέει το νοσοκομείο

  • Γιάννα Σουλάκη
στρεπτόκοκκος
Η ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού διαπιστώθηκε στην 9χρονη από τους γιατρούς, στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου.

Με βαρύτατα συμπτώματα από τον διεισδυτικό στρεπτόκοκκο διακομίστηκε σήμερα Δευτέρα (05/02/2024) το μεσημέρι, στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου, το 9χρονο κορίτσι.

Είχε πυρετό, δύσπνοια και διαρροϊκές κενώσεις. Οι γιατροί πολλών ειδικοτήτων «έπεσαν πάνω της» και προσπάθησαν να κάνουν το αδύνατο – δυνατό.

 «Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνοδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης», αναφέρει το νοσοκομείο στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε.

Μετά από λίγη ώρα φάνηκε πως η προσπάθεια ήταν μάταιη. Το 9χρονο άτυχο κοριτσάκι δεν πρόλαβε καν να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: 9χρονη κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες – Θετικό στον στρεπτόκοκκο το strep test

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Διδυμότειχου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου, έχει ως εξής:

Σχετικά με τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροϊκών κενώσεων.

Συνοδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνοδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης.