Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: 9χρονη κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες – Θετικό στον στρεπτόκοκκο το strep test

  • Γιάννα Σουλάκη
Διδυμότειχου
Στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μεταφέρθηκε 9χρονο κοριτσάκι και άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες μετά.
Ραγδαία εξέλιξη είχε η βαριά αναπνευστική λοίμωξη σε 9χρονο κοριτσάκι στο Διδυμότειχο. Το τεστ στο οποίο το υπέβαλλαν οι γιατροί βγήκε θετικό στον στρεπτόκοκκο και η εικόνα του, όπως ανέφεραν, ήταν εικόνα παιδιού που έχει προσβληθεί από τον διεισδυτικό στρεπτόκοκκο Α, το οποίο έχει οδηγήσει στον θάνατο περίπου 10 παιδιά στην Ελλάδα και περίπου 12 ενήλικες.
Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σήμερα στις 10.00 το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα επείγοντα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, με εμπύρετο και πνευμονία. Οι γιατροί περιγράφουν μια εξαιρετικά επιβαρυμένη κατάσταση. Το παιδί ήταν μελανό και είχε υποστεί ανακοπή. Του έκαναν ΚΑΡΠΑ και μαλάξεις, το διασωλήνωσαν και ετοιμάζονταν να το διακομίσουν στη ΜΕΘ ενηλίκων, του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Όμως, δεν πρόλαβαν. 
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους, το άτυχο κοριτσάκι κατέληξε. Στα ερωτηματικά που υπάρχουν εάν ήταν τελικά διεισδυτικός στρεπτόκοκκος η αιτία του θανάτου του 9χρονου, ή κάτι άλλο, απάντηση αναμένεται να δώσει η νεκροψία νεκροτομή που θα διενεργηθεί από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός του παιδιού.