Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι μονάδες χρονίων παθήσεων; Τι θα γίνουν οι ασθενείς

  • Iatropedia
Καιρό τώρα ασθενείς, συγγενείς αλλά και ιδιοκτήτες μονάδων χρονίων παθήσεων διαμαρτύρονται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι έως το τέλος Ιουνίου δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να περιθάλπουν ασθενείς του ΕΟΠΥΥ γιατί οι συμβάσεις θα λήξουν και δε θα μπορούν να ανανεωθούν. Φαίνεται τώρα όμως ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει μια νομική λύση προκειμένου να μη βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες σοβαρά πάσχοντες.

Λύση έστω προσωρινή φαίνεται ότι επιχειρεί να βρει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ανανεωθούν έστω προσωρινά οι συμβάσεις των μονάδων χρονίων παθήσεων και να μη βρεθούν στο δρόμο οι ασθενείς. Λύση βέβαια η οποία αν έρθει θα είναι στο παρά πέντε καθώς στο τέλος του μήνα λήγουν οι συμβάσεις των μονάδων με τον ΕΟΠΥΥ και επειδή δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη θα μπορούν να ανανεωθούν.

Συνέπεια φυσικά να είναι στον αέρα οι πάσχοντες αλλά και στην ανασφάλεια εδώ και καιρό. ‘Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προωθήσει διάταξη με την οποία θα επιλύεται έστω για ένα εξάμηνο- έως το τέλος του 2013 δήλαδή – το πρόβλημα προκειμένου να μπορούν οι ανάπηροι να συνεχίσουν να νοσηλεύονται. Από κει και πέρα θα επιχειρηθεί να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση ώστε να μπορούν να γίνονται κανονικά οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο υπ.Υγείας αγριεμένη η τρόικα! Τι θα ζητήσει για νοσοκομεία-ΕΟΠΥΥ

Νοσοκομεία: My Greek Drama! Οι κίνδυνοι και τα υλικά… πολλαπλής χρήσης

Ιατρεία «φαντάσματα» στα ακριτικά νησιά! Χωρίς γιατρούς και φαρμακεία

Αυτή είναι η πιο χοντρή γυναίκα στον κόσμο. ΒΙΝΤΕΟ

13 ανατριχιαστικά πράγματα για το τσιγάρο