Τέως: «φεύγω με πίκρα» – Νυν: «Ξεχάστε αυτά που ξέρατε»

  • Iatropedia
Μέ έντονα αισθήματα πίκρας, αποχαιρέτησε ο τέως Υπουργός Υγείας, Χρήστος Κίττας, το ...οληγοήμερο πόστο του, καθώς όπως είπε κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, δεν κατόρθωσε παρά τις προσπάθειες του, να βελτιώσει τις συνθήκες στο σύστημα υγείας, για τους ασθενείς. Από την άλλη, αυστηρό μήνυμα στους συνδικαλιστές, απηύθυνε ο νέος Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, λέγοντας τους, ούτε λίγο ούτε πολύ, να ξεχάσουν αυτά που ξέρουν.

«Δεν μπορώ να το υποφέρω αυτό, να βλέπω τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται» υπογράμμισε στην ομιλία του ο απερχόμενος υπουργός, Χρ. Κίττας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι ο ίδιος φεύγει με πίκρα, ενώ ευχήθηκε καλό κουράγιο στη νέα ηγεσία. Ταυτόχρονα ζήτησε από όλους να δείξουν ανοχή για το καλό των ασθενών.

Ο νέος Υπουργός από την πλευρά του, απηύθηνε αυστηρό μήνυμα στους συνδικαλιστές λέγοντας ότι θα πρέπει να λησμονήσουν αυτά που έχουν συνηθίσει, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι, ούτε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα πρέπει να διεκδικούν σε αυτή την περίοδο, έξω από τις δυνατότητες της χώρας.

Ενώ αναφερόμενος στους πολίτες είπε, ότι και αυτοί δεν θα πρέπει να ασκούν ισοπεδωτική κριτική. Τέλος ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί σκληρά, έτσι όταν θα φύγει από το υπουργείο, τα έργα να είναι περισσότερα από τα λόγια.

Συγκινημένος για την επιστροφή του, μετά από 2, 5 χρόνια, δήλωσε ο νέος υφυπουργός Μάριος Σιαλμάς, ενώ η νέα υφυποιυργός, καθηγήτρια Φωτεινή Σκοπούλη, υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να μπούνε κανόνες ώστε να μην υπάρχουν στο σύστημα υγείας ατασθαλείες.